Potrivit Reuters, Comitetul de Disciplină a decis o amendă de 100 de milioane de woni (aproximativ 81.454 de dolari) pentru că echipa a folosit păpuşi gonflabile pe post de manechine pentru a imita prezenţa suporterilor în tribune.

„Comisia de Disciplină a decis să dea o sancţiune dură din punct de vedere disciplinar, având în vedere gravitatea incidentului provocat de ‘păpuşa reală’, care a insultat enorm şi a afectat feminitatea şi familia. Decizia a fost luată pentru a preveni ca incidente similare să se mai întâmple”, se arată în comunicatul primei ligi sud-coreene.

Clubul FC Seoul şi-a cerut scuze pentru folosirea păpuşilor gonflabile
După ce şi-au dat seama ce au făcut, cei de la FC Seoul şi-au cerut imediat scuze, însă nu au scăpat de ssancţiune. Ei au susţinut că, atunci când au făcut comanda, nu au verificat dacă furnizorul a trimis ce trebuie şi nu şi-au dat seama că erau de fapt ‘produse pentru adulţi’.

Citeste si...  Ministerul Sănatații a deschis anchetă după deratizarea ucigașă de la Timișoara

Cu toate că era extrem de uşor că era vorba despre păpuşi gonflabile şi nu de manechine, cei de la FC Seoul nu le-au scos din stadion, deşi aveau timp suficient înainte de începerea meciului.

Au trecut două etape până acum din nou sezon din Coreea de Sud, iar FC Seoul se află la jumătatea clasamentului, pe locul 6. FC Seoul, înfiinţată în 1983, are 6 titluri în prima ligă din Coreea de Sud, ultimul câştigat în 2016.