Simona Halep a dat dovadă de respect înainte de finala pe care o va disputa la Madrid, împotriva lui Kiki Bertens (7 WTA). Numărul trei mondial a vorbit despre David Ferrer, care s-a retras la vârta de 37 de ani din tenis, potrivit Mediafax.

David Ferrer şi-a încheiat, miercuri, cariera de jucător profesionist de tenis. Alexander Zverev, deţinătorul trofeului din capitala Spaniei, l-a învins 6-4, 6-1, în turul doi la Mutua Madrid Open. În palmaresul lui David Ferrer, la loc de cinste, stau cele trei Salatiere de Argint câştigate cu echipa Spaniei, în 2008, 2009 şi 2011.

Halep susţine că Ferrer a inspirat-o încă din copilărie şi că vestea retragerii sale din tenis a întristat-o: „De fiecare dată când îl vedeam pe teren, muncea atât de mult pentru fiecare minge, alerga, suntem asemănători din acest punct de vedere. Este o persoană foarte de treaba, cu o personalitate grozavă. Sunt tristă că trebuie să se retragă. Pe de altă parte, a făcut multe în tenis şi acum este momentul să se bucure de viaţă. Văzându-l cum lupta în fiecare meci m-a inspirat încă din copilărie”, a declarat românca, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeste si...  Ludovic Orban anunță excluderi în PNL: liderii care intră pe lista neagră

Simona Halep (3 WTA) şi Kiki Bertens (7 WTA) îşi dispută, sâmbătă, nu înainte de ora 19:30, finala turneului de la Madrid. Constănţeanca joacă pentru câştigarea unui prim titlu pe 2019, dar şi pentru a-şi asigura, de luni, revenirea pe prima poziţie în clasamentul mondial, având deja asigurată promovarea pe poziţia secundă.