În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor de coronavirus COVID-19 din Africa de Sud a scăzut foarte mult, însă experții în sănătate avertizează că este mult prea devreme pentru a considera că este o tendință de durată și își fac griji că s-ar putea chiar să declanșeze un sentiment periculos de ușurare.

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa pune scăderea numărului de cazuri pe seama celor două săptămâni de carantină. El a extins restricțiile de deplasare, care ar fi trebuit să expire într-o săptămână, până la sfârșitul lunii.

Însă, în timp ce țara și continentul continuă să se pregătească pentru impactul potențial devastator al pandemiei, medicii se străduiesc să explice ce se întâmplă.
Deși managerii au pregătit strategii de urgență și echipele medicale exersează protocoalele, spitalele Africa de Sud rămân liniștite, iar „tsunami-ul” de infecții pe care mulți experți îl așteptau nu are încă loc.

Citeste si...
I-a instruit pina i-a omorat! Un instructor ISIS s-a aruncat in aer cu tot cu invatacei

Dar toată lumea, de la ministrul sănătății până la medicii din prima linie, spune că este periculos să se tragă concluzii ferme privind răspândirea virusului.

Există temerea că coronavirus COVID-19 – introdus în Africa de Sud și multe alte țări africane în mare parte de turiști – s-ar muta în cartiere mai sărace, aglomerate, ajungând astfel la o răspândire rapidă.