Liberalii vor face un sondaj la nivel naţional pentru a vedea cum stă PNL în rândul electoratului, costurile demersului fiind de 7.000 euro per judeţ. Banii vor fi plătiţi 50% de filiala judeţeană, 50% de secretariatul general al partidului, au declarat surse politice.

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă afirmă că sondajul ar costa 400.000 de euro.

„Aceste sondaje sunt foarte bune şi nu cred că există vreun partid politic care să lucreze fără sondaje politice. Nu banii sunt importanţi. Important e că se face un sondaj care să arate care este situaţia reală a partidului. Este real. Se face un sondaj care costă 400.000 euro şi care ajută partidul pentru viitoarele alegeri europarlamentare,” a declarat Viorel Cataramă duminică, la Antena 3.

Surse politice confirmă pentru Mediafax, că decizia derulării unui sondaj a fost luată în ultima şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL din 11 octombrie. Cercetarea de piaţă va costa 7.000 euro de judeţ, dintre care 3.500 de euro vor fi asiguraţi de filiala judeţeană, iar 3.500 de euro de secretariatul general al PNL.

Citeste si...  Primăria Bucureștiului A DESFIINȚAT 4 administrații: Ce se va întâmpla cu sutele de angajați

Rezultatele urmează să fie prezentate, în interiorul partidului, la începutul lunii decembrie. Sondajul va fi realizat în teren, nu telefonic, şi va fi derulat pe parcursul a trei săptămâni, au explicat sursele citate. Fiecare chestionar va costa 8 euro şi vor fi intervievate între 700 şi 900 de persoane din fiecare judeţ al ţării.

În ceea ce priveşte întrebările, vor fi incluşi toţi liberalii care deţin funcţii de conducere în PNL, prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţi şi liderul partidului, Ludovic Orban.

În sondaj, vor fi întrebări şi despre candidaţii PNL la alegerile europarlamentare, respectiv Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Crin Antonescu sau Alina Gorghiu. Întrebările îl vor viza şi pe şeful statului, Klaus Iohannis, care a anunţat, la jumătatea lunii iunie, că va candida pentru un al doilea mandat la Cotroceni, plus alţi posibili contracandidaţi precum Călin Popescu Tăriceanu sau Dacian Cioloş.

La ultimele alegeri europarlamentare din 2014, PNL a obţinut 15% din voturi, primind 6 mandate. Cele mai multe voturi au revenit Alianţei PSD-UNPR-PC, 37,60 % din voturi, revenindu-i 16 mandate.