Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, joi seara, că o Ordonanță de urgență pe codurile penale este în pregătire la Guvern. În același timp, Tăriceanu ia în derâdere reacția liderilor europeni, despre care spune că se sperie de orice „bau bau”.

Liderul ALDE Calin Popescu Tăriceanu „Ce știu eu de la doamna premier și de la ministrul Justiției este că pregătesc într-adevăr o ordonanță care să includă toate acele prevederi care au fost declarate neconstituționale de CCR, trebuie reformulate conform deciziilor, e și un termen, e depășit.

Astea sunt lucrurile pe care știu că le pregătește, sunt legate și de directive europene, stiu că e vorba de recursul compensatoriu, prezumția de nevinovăție, astea sunt din câte știu, dacă sunt și altele nu stiu, nu că nu vreau, pentru că nu le cunosc”, a declarat Călin Popescu Tariceanu la Antena 3.

Citeste si...  Reacția lui Tăriceanu la posibila sa implicare în dosarul Microsoft

În același timp, liderul ALDE. se distanțează de deciziile Guvernului și de relația cu Tudorel Toader, ca ministru care nu face parte din zona ALDE:

„De Tudorel Toader nu mă întrebați pe mine, nu e un ministru asumat de ALDE, nu îi revine partidului pe care îl conduc, Toader e ministru independent, nici ALDE nici PSD, locul aparține PSD”, a spus Tariceanu.

Guvernul este cel care pregătește ordonanțe și nu Parlamentul, „nici nu trebuie să fim consultați”, a precizat liderul ALDE.