Dacian Ciolos sustine ca legea securitatii nationale ar trebui modificata astfel incat sa fie mai clara, pentru a fi inlaturate controversele aparute in ultima vreme, privind implicarea in politica si justitie. Fostul premier spune ca modificarea este dorita si de seful SRI, mentionand ca nu ar trebui sa fie facuta de persoane dornice de razbunare pentru ca „nu le-a ieșit pasenta”.

„Cei care ameninta ca acele protocoale semnate cu serviciile de informatii din Romania au fost ilegale in mare parte au fost la putere, chiar la guvernare, când s-au semnat. Ma intreb unde e onestitatea si ipocrizia in aceasta chestiune? Mi-e greu sa cred ca nu stiau. (..) Eu cred ca e nevoie de o legislatie mai clara, care sa delimiteze ce pot si ce nu pot sa faca serviciile de informatii din Romania. Legislatia a facut-o Parlamentul, nu eu. CSAT ar trebui sa poata sa ia decizii in baza unei legislatii foarte precise. Știu ca inclusiv conducerea actuala a SRI isi doreste aceasta precizare a legislatiei, am avut, când eram premier, discutii cu domnulHellvig si stiu ca isi doreste legislatie clara din acest punct de vedere.

Citeste si...  De ce nu se însoară un bărbat cu o femeie care îl divinizează

Schimbarea legii sigurantei nationale trebuie sa se faca nu ca sa se razbune unii politicieni care s-au fotografiat cu tot felul de oameni din servicii si care dupa ce nu le-a iesit pasenta vor sa se razbune, cum fac si cu justitia, nu de altfel de oameni trebuie modificata legea sigurantei nationale”, a declarat Dacian Ciolos la Radio Guerrilla.