Fostul premier Victor Ponta a declarat luni, la un post tv, că președintele Klaus Iohannis ar trebuie să organizeze un referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare pentru a demonta principalul argument cu care guvernează PSD.

Fostul premier Victor Ponta:„Daca as fi in locul lui Iohannis, as face-o. Alegerile pentru europarlamentare trebuie sa fiu mai mult decat cei 33 de romani pe care Romania ii trimite in PE. Trebuie sa fie despre legitimitatea de a condude tara. Dragnea spune ca are dreptul sa conduca tara pentru ca a luat 46% in alegeri. Noi spunem ca poate au fost aia 46% si pentru Ponta, Tudose. Probabil ca dl Iohanis pe 26 mai, ca sa sporeasca prezenta la vot si ca sa vorbeasca despre legitimitate (…) Nu stiu ce va face dl Iohannis”, a spus Ponta, despre organizarea unui referendum pe justiție în aceeași zi cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

Citeste si...  Giganţi în domeniul Internetului au dezvăluit numărul cererilor de date solicitate de NSA

Acesta a precizat că toate fortele anti-Dragnea trebuie să lucreze împreună.

„Propun ca toti cei care nu sunt in aceasta echipa sa se gandeasca ca o sa poata doar impreuna sa iasa din groapa asta, de unul singur nu o sa poata niciunul”, a zis Ponta, care a precizat că se referă la o nouă guvernare.