Fosta mare tenismenă crede că titlul cucerit la Wimbledon îi va oferi Simonei un moral extraordinar pentru restul carierei. De asemenea, Navratilova crede că Halep este una dintre favoritele la obţinerea locului 1 mondial la finalul anului, însă totul depinde de româncă, care trebuie să îşi menţină aceeaşi mentalitate ca în finala cu Serena Williams, scor 6-2, 6-2, încheiată după doar 55 de minute.

„Acest tenis aproape perfect din finala de la Wimbledon se poate dovedi a fi un eveniment care să îi schimbe cariera Simonei Halep şi mai mult faţă de primul titlu de Mare Şlem, obţinut anul trecut, la Roland Garros. Modul în care a jucat împotriva Serenei Williams ar trebui să îi ofere Simonei foarte multă încredere. Nu doar pentru perioada turneelor următoare, din America de Nord, care vor culmina cu US Open, ci pentru restul carierei sale”, a scris Navratilova.

Ulterior, fosta sportivă, născută la Praga, a explicat şi ce trebuie să facă Halep pentru a menţine aceste rezultate.

Citeste si...  Cătălin Voicu a fost condamnat la 7 ani de închisoare. De ce NU va merge la închisoare fostul senator

„Faptul că a câştigat finala de la Wimbledon în mai puţin de o oră şi că a pierdut doar patru game-uri cu Serena ar trebui să o facă pe Simona să realizeze că este pe drumul cel bun în ceea ce priveşte gestionarea emoţiilor şi a atitudinii sale.

Dacă vrea să continue în acest mod, trebuie să facă acelaşi lucru ca pe Arena Centrală, contra Serenei. Simplu, nu? Nu, bineînţeles, dar Simona nu trebuie să facă nimic diferit. Ea trebuie să aibă acum mai multă încredere în ea în toate meciurile. Este una dintre favoritele la locul 1 mondial la finalul anului”, a mai scris Navratilova.

Simona Halep a cucerit, pe 13 iulie 2019, titltul la Wimbledon, după ce a trecut în finală de Serena Williams, scor 6-2, 6-2, într-o partidă care a durat doar 55 de minute. A fost al doilea titlu de Mare Şlem obţinut de constănţeancă, după cel de la Roland Garros, din 2018.