Daca vrei sa-ti mentii sanatatea si frumusetea, este indicat sa dormi intre 7 si 9 ore pe noapte. Altfel, organismul tau are de suferit!

media_140576992984638600

Studii efectuate de-a lungul timpului arata ca lipsa somnului poate duce la aparitia mai multor tipuri de cancer, precum cel colorectal si mamar.

In plus, cercetatorii sustin ca persoanele care nu se odihnesc suficient au un risc mai mare de a suferi de obezitate, intrucat un program neregulat de somn deregleaza hormonii metabolismului, ducand la cresterea apetitului alimentar si, implicit, la marirea numarului de calorii consumate.

Un alt studiu la care au luat parte aproximativ doua mii de femei si barbati, al caror stil de viata a fost analizat in jur de 14 ani, arata ca aceia care obisnuiau sa doarma mai putin de 6 ore pe noapte aveau un risc dublu de mortalitate, din cauza hipertensiunii arteriale marite si prezentei diabetului.

Specialistii subliniaza ca pana si o singura noapte alba poate duce la deteriorarea tesuturilor creierului, ducand la scaderea capacitatilor de memorare si concentrare.

Citeste si...
România mondenă. Ce show-uri TV vor fi lansate în această primăvară?