Directorul general al Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, Gelu Voican Voiculescu, a declarat că nu înţelege motivaţia privind desfiinţarea acestei instituţii şi a adăugat că acest gest vine în continuarea unor acţiuni prin care „adevăraţii revoluţionari au fost nesocotiţi”.

Gelu Voican Voiculescu: Am luat cunoştinţă cu surprindere de hotărârea luată astăzi de Guvernul Orban, cu privire la desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. De asemenea, nu înţelegem motivaţia demersului guvernamental.

Acest gest vine în continuarea unor acţiuni prin care adevăraţii revoluţionari au fost nesocotiţi, dovadă că la şedinţa solemnă din 16 decembrie 2019, consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia Română, domnul Petre Roman nu a fost lăsat să-şi rostească discursul, deşi este unul din cei mai cunoscuţi revoluţionari.

Citeste si...
Artistul Paul Surugiu Fuego și simbolul vrâncean, maestrul Ion Dichiseanu, au adus un omagiu celor mai mari actori români

Potrivit acestuia, „deşi astăzi o parte a istoriei noastre contemporane a fost maculată”, Revoluţia Română din 1989 rămâne cel mai important moment al istoriei noastre recente.

„Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 va întreprinde demersurile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei măsuri pe cât de arbitrară, pe atât de abuzivă”, mai spune acesta.

Guvernul a adoptat, luni, ordonanţa de urgenţă prin care Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 se desfiinţează