Președintele Klaus Iohannis a cerut, joi, Secției de investigare a infracțiunilor din justiție să clarifice de urgență situația în ceea ce privește dosarul deschis pe numele fostului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD, îl acuză pe Klaus Iohannis că se implică într-un caz aflat în justiție și le dă ordine procurorilor. În plus, pentru că președintele a avut o reacție într-un dosar, lucru neobișnuit, e pus pe seama ”fricii” pe care Iohannis o are față de Kovesi, e de părere liderul PSD.

”Ca orice român, mă așteptam ca președintele României să fie îngrijorat că s-au petrecut abuzuri din partea procurorilor. Când a fost arestată, când a fost arestată doamna Rarinca, când a fost dosarul Telepatia, când au fost arestați oameni care nu aveau niciun fel de vină. Iohannis reacționează așa de frică. Frică pentru că dacă Codruța Kovesi se detonează, se alege praful de un sistem întreg.

Noi, ca PSD, nu ne-am implicat în acest scandal, am spus în mod clar că justiția trebuie să-și spună cuvântul pentru că așa ne-a învățat doamna Kovesi. Nu ne spunea doamna Kovesi că statul de drept funcționează perfect și că procurorul care te anchetează știe el ce și cum?! Păi, cum, acum ne anunță doamna Kovesi că ți-e frică și încerci să faci lobby inclusiv la președintele României, în situația în care te afli, că nu vrei să răspunzi de niște fapte care ți se impută, mi se pare halucinant, încă o dată modul în care reacționează Cotroceniul și eu tot repet ca și colegii mei din PSD, ca să înțeleagă toată țara, oamenii aceștia se manifestă în mod public pe un punctaj și punctajul nu-i făcut de ei, punctajul e făcut de sistem. Fiecare declarație este trimisă prin comunicat de presă sau e citită de pe o foaie la Cotroceni, toate punctajele sunt asemănătoare și sunt făcute de același laborator.”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

Citeste si...
Ponta: S-au făcut presiuni uriaşe asupra mea pentru Adamescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.