Viorica Dăncilă a declarat că va fi sesizată, vineri, Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la un posibil conflict, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat-o că încă mai analizează situația numirilor celor doi miniștri și nu va lua o decizie până săptămâna viitoare. În acest context, jurnalistul Dan Vasile Mihale explică, într-un editorial, că blocarea numirii celor doi miniștri propuși de PSD de către Klaus nu are absolut nicio miză”.

„Președintele spectator Klaus a ieșit, un pic, din hibernare pentru o bătălie inutilă cu guvernul PSD-ALDE. Blocarea numirii celor doi miniștri propuși de PSD nu are absolut nicio miză. Este doar o eschivă pentru fanii habotnici. De la vânătoarea de ,,elefanți” din Guvernul Grindeanu, Presedintele a înghițit tot ce i-a servit PSD: trei guverne, unul mai slab decât altul.

Citeste si...  Iohannis: Investigaţiile din Dosarul Revoluţiei trebuie finalizate

,,Nu am terminat încă analiza”, spune Iohannis. Nici după două săptămâni? Asta e chiar hilar și spune totul despre viteza de reacție a președintelui Iohannis. Reacția întârziată a președintelui l-a făcut mare pe Dragnea. Cei doi s-au cultivat reciproc, de la distanță, pentru că Iohannis, deși absent, știe că Dragnea este cel mai ușor de învins la alegerile prezidențiale din 2019. Iohannis a jucat rolul justițiarului, iar Dragnea pe cel al victimei statului paralel, amândoi dintr-un interes comun. Iohannis își dorește un nou mandat, iar Dragnea vrea să scape de dosare și să atace Președinția. La asta se rezumă totul.”, scrie Mihale într-un editorial publicat pe realitatea.net.