Vezi ce nou tip de arma va produce România Industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generație, în colaborare cu compania Beretta, la standarde NATO, finalizarea contractului fiind prevăzută pentru vară, iar începerea producției în toamnă, a declarat joi ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, la Antena 3 iar pentru început 30% dintre componente vor fi fabricate pe plan local.

Vezi ce nou tip de arma va produce România Ministrul Nicolae Bădălău a vorbit de un plan de relansare a industriei de apărare din România,va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generație, în colaborare cu compania Beretta, la standarde NATO industria de armament  a realizat în 2017 exporturi de 120 de milioane de dolari.

Un proiect inclus în acest plan este fabricarea pulberii la uzina specializată de la Făgăraș, în colaboare cu Pirochim Victoria. „În prezent importăm pulberea”, a precizat ministrul, care spune că urmează a fi construită la Făgăraș o fabrică de nitroceluloză, în următorii doi ani și jumătate, cu credite bugetare, care va fi cea mai modernă din Europa. După începerea producție de pulbere, aceasta va putea fi exportată, a adăugat Bădălău.

Citeste si...
Daniela Crudu priveşte lumea... din alunecare!

Ministrul spune că industria de armament beneficiază de un context favorabil de piață, din cauza sancțiunilor aplicate Rusiei, iar printre clienți se numără Statele Unite sau India.

Bădălău a vorbit și de modernizarea fabricii Metrom din Brașov, pentru a fabrica „muniție NATO și nu numai”. El a admis că valoarea exporturilor ar putea crește în acest an la 150 de milioane de dolari, iar cu noua fabrică de pulbere acestea vor crește și mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.