Ludovic Orban a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Naţională, în care apreciează că sărbătorim ”cu împlinirea faptului că am reuşit să lăsăm în urmă, prin vot, ceea ce a frânat progresul pe care ni l-am dorit după căderea comunismului” şi că „avem acum şansa reală să schimbăm lucrurile în bine”.

„Sărbătorim în acest an Ziua Naţională a României cu împlinirea faptului că am reuşit să lăsăm în urmă, prin vot, ceea ce a frânat progresul pe care ni l-am dorit după căderea comunismului. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, dată la care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea tuturor românilor din Transilvania şi Banat cu România, a însemnat pentru făuritorii ei împlinirea ”Visului de Veacuri, a Visului de Aur al României’, aşa cum minunat descria acest moment al istoriei Regina Maria”, se arată în mesajul premierului Ludovic Orban.

El apreciază că în cei 101 ani de la Marea Unire soarta României nu a fost lipsită de suferinţă, în anii de război, în anii de comunism şi chiar şi în istoria foarte recentă.

„Sărbătorim Ziua Naţională cu sentimentul adevăratei noastre eliberări şi cel al împlinirii unui nou vis al românilor. Avem acum şansa reală să schimbăm lucrurile în bine, să trăim într-o ţară democratică, în care instituţiile statului să servească cetăţeanul, iar legea să fie aplicată pentru toţi, în mod egal. Este momentul să consolidăm cu adevărat România europeană, care să garanteze cetăţenilor săi drepturile şi libertăţile fundamentale şi în care să se regăsească toţi românii, indiferent de locul unde au ales să trăiască. Să construim împreună un drum ireversibil al României către stabilitate socială şi economică, către prosperitate, în care cei care muncesc onest să se bucure de beneficiile muncii lor, iar antreprenorii să se simtă corect trataţi. Să dezvoltăm societatea românească pe principiile solide ale adevărului şi meritocraţiei, în care competenţa să fie recunoscută şi apreciată. Crezul meu, ca prim-ministru, este să nu irosim această şansă şi, ”prin noi înşine”, români din ţară sau din alte colţuri ale lumii, să construim o Românie normală pentru toţi cetăţenii. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români din ţară şi din afara graniţelor!”, se mai arată în mesajul lui Orban.

Marcel Vela: România ar trebuie să ne unească

„România ar trebui să fie acel cuvânt care ar trebui să ne unească”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, de Ziua Naţională, referindu-se la românii din ţară şi la cei din Diaspora.

„Într-o lume complicată, într-o lume agitată, care de prea multe ori se confruntă, este supărată şi tristă, cred că un cuvânt, România, ar trebui să ne unească. Este acel cuvânt din inimile noastre, care trebuie să fie scânteia pentru o flacără puternică a unităţii şi a bucuriei şi a sentimentului de patriotism pe care trebuie să îl avem cu toţii, fie că suntem în România sau în Diaspora”, a spus Marcel Vela, ministrul de Interne, duminică, la antena 3.

Citeste si...  S-a aflat - meniul de care are parte Elena Udrea si Bica la puscaria din Costa Rica

Vela a precizat că îşi doreşte ca MAI să să fie mândri de ceea ce are în acest moment Ministerul Afacerilor Interne şi cu ceea ce s-a prezentat la parada de Ziua Naţională.

Fost ministru PSD: La mulţi ani, România!

Fostul ministru PSD pentru mediul de afaceri, Ilan Laufer, a anunţat, duminică, înfiinţarea unei noi mişcări politice, un proiect care se adresează celor care sunt dezamăgiţi şi sătui de minciună, de manipulare, de ipocrizie,de lozinci ieftine, de lipsa viziunii şi de lipsa unui proiect de ţară.

„La mulţi ani România! Dragi prieteni, dragi români, dragi patrioţi! Cu prilejul zilei naţionale, care semnifică cel mai important moment din istoria modernă a României, dar şi un simbol naţional al curajului, voinţei, determinării, puterii de sacrificiu şi al dragostei de ţară, transmit un mesaj tuturor românilor care cred în viitorul ţării noastre şi al bogăţiei poporului român, care sunt dezamăgiţi şi sătui de minciună, de manipulare, de ipocrizie,de lozinci ieftine, de lipsa viziunii şi de lipsa unui proiect de ţară. Pentru că #mieimipasa şi cred cu tărie că a sosit momentul să reaprindem flacăra speranţei în România, am decis să fondez o nouă mişcare politică / un Start-Up care se adresează tuturor românilor care vor să ofere un viitor mai bun acestei ţări”, a scris pe Facebook Ilan Laufer.

El precizează că se adresează tuturor românilor care nu au încetat să creadă în România.

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a transmis, duminică, după paradă, că îşi doreşte ca unitatea românilor să se manifeste nu doar în zile de sărbătoare, în timp ce liderul USR Dan Barna a spus că „e momentul în care ne simţim bine unii cu alţii şi trecem peste orice altceva”.

„E un sentiment extraordinar, că suntem toţi românii uniţi şi aş dori din tot sufletul ca această unitate a noastră să nu fie doar în zilele de sărbătoare, ci şi în viaţa de zi cu zi”, a transmis Teodor Meleşcanu.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, le-a urat „La mulţi ani!” românilor.

„La mulţi ani tuturor. Este momentul acela când ne aducem aminte de campionii olimpici, de momentele în care dansăm hore de bucurie la un eveniment sportiv sau la un eveniment social. E o zi frumoasă. E momentul, o dată pe an, în care ne simţim bine unii cu alţii şi trecem peste orice altceva. Azi, de 1 Decembrie, ne bucurăm toţi cu toţi. Sentimentul zilei de azi e sentimentul în care găsim şi scoatem din noi bucata aia de bine care există în fiecare”, a spus şi liderul USR, Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a oprit, înainte de a pleca de la paradă, şi i-a salutat pe unii dintre participanţi, în special pe copii.