Statele Unite și-au reluat locul de lider al lumii, a declarat cu mândrie Donald Trump după succesul lansării primei misiuni SpaceX cu echipaj uman. Președintele american l-a felicitat și pe Elon Musk, care era în primul rând al audienței. Iar Donald Trump a vorbit și despre ținta ambițioasă a programului spațial american – Marte. Nu în ultimul rând, a anunțat că în curând, SUA vor avea cele mai grozave arme imaginate vreodată în istorie.

„Încă o dată, cu mândrie, am lansat astronauți americani la bordul unei rachete americane chiar de aici, de pe tărâm american. În timp ce inaugurăm o nouă eră a călătoriilor spațiale cu echipaj uman, ni se reamintește că America depășește mereu mari provocări. Națiunea noastră este binecuvântată, sunt rezerve nelimitate de talent, tenacitate și hotărâre.

SpaceX a devenit prima companie privată care trimite oameni pe orbita terestră. Elon Musk, felicitări, felicitări, Elon. (Elon Musk s-a ridicat de pe scaun, s-a înclinat către Donald Tump, apoi s-a întors către audiență și a făcut o reverență, în aplauzele acesteia – n.r.)

Citeste si...  Spitalul Cantacuzino are o nouă sală de operațe

Am reușit să creăm ceva ce toată lumea invidiază, iar în curând vom ajunge pe Marte și în curând vom avea cele mai grozave arme imaginate vreodată în istorie! Am văzut deja proiectele și nu îmi vine să cred. Statele Unite și-au reluat locul prestigios de lider al lumii. Cum s-a spus des, nu poți să fii numărul unu pe Pământ, dacă ești numărul doi în spațiu.

Dumnezeu să ne binecuvânteze astronauții curajoși, care se avântă acum pe cer. Dumnezeu să binecuvânteze bărbații și femeile de la NASA. Dumnezeu să binecuvânteze America!” – și-a încheiat Donald Trump alocuțiunea.