Primăria din Rio de Janeiro a autorizat prezenţa spectatorilor la meciurile din campionatul de fotbal al Statului Rio începând cu 10 iulie, până la o treime din capacitatea fiecărui stadion, conform unui decret publicat vineri, citat de AFP.

La Rio de Janeiro o treime din spectatori autorizaţi să ia loc în tribune începând cu 10 iulie
Decretul mai stipulează că începând cu 1 august, stadioanele vor fi autorizate să se umple la două treimi din capacitate, iar din 16 august nu vor mai exista restricţii.

Începând cu 10 iulie, spectatorii vor fi repartizaţi în tribune respectând o distanţă de 4 m pătraţi de persoană, fără alte precizări, iar vânzarea biletelor se va face online, se arată în decretul publicat.

Campionatului carioca, care opune echipele din Rio de Janeiro, este primul din America de Sud reluat pe 18 iunie, în timp ce Brazilia este a doua cea mai afectată ţară de pandemia de Covid-19, cu 55.000 de morţi și un total de peste 1.3 milioane de cazuri.

Citeste si...  Măsuri draconice în capitala europeană care nu mai face față turiștilor. Taxe mai mari, amenzi și evacuări forțate în cazuri extreme

Președintele Jair Bolsonaro vrea ca viața să revină la normal
Pandemia de COVID-19 a împărțit Brazilia în două părți. Președintele Jair Bolsonaro vrea ca viața să revină la normal și le transmite sportivilor că vor putea să-și înceapă activitatea, în timp ce restul oamenilor îl contestă pe liderul țării.

Președintele spune că trecutul său sportiv, ”de atlet”, îl face să nu se îngrijoreze de coronavirus. ”În cel mai rău caz, voi avea o răceală. Virusul va trece rapid. Trebuie să ne menținem joburile, să ne păstrăm viața și traiul familiilor. Trebuie să revenim la normalitate”, a zis recent Bolsonaro.