Malmo FF își caută antrenor, iar Constantin Gâlcă (47 de ani) a fost inclus pe lista variantelor de către site-ul suedez svenskafans.com.

Gâlcă are un parcurs bun la Vejle, în a doua ligă din Danemarca, iar parcursul său a avut ecou până în Suedia. Pe lângă Gâlcă, alți 11 antrenori se află pe lista variantelor: Freddie Ljunberg, Michael Laudrup, Kare Ingebrigtsen, Age Hareide, Thomas Christiansen, Thomas Doll, Erling Moe, Alexander Zorniger, Pep Clotet, Trond Sollied, Mikael Stahre.

În pole-position s-ar afla Freddie Ljunberg, cel care a condus-o pe Arsenal după demiterea lui Unai Emery. Ultimul meci al lui Ljunberg la Arsenal a fost chiar în weekend-ul trecut, un 0-0 pe terenul lui Everton. Echipa va fi condusă acum de Mikel Arteta.

Velje, lider în Liga 2 din Danemarca
După ce în sezonul precedent a retrogradat din prima ligă, Gâlcă luptă acum să revină pe prima scenă. După 18 etape, Vejle se află pe prima poziție în Liga 2, cu 38 de puncte, la trei lungimi de FC Fredericia.

Citeste si...  Iohannis a luat aminte la criticile revoluţionarilor şi a amânat evenimentul dedicat victimelor comunismului

De-a lungul carierei, Gâlcă a mai pregătit România U17, FCSB, Espanyol Barcelona, Al-Taawon și Al-Feiha.

Malmo a încheiat pe locul secund sezonul 2019 din Suedia. Djurgadens a ieșit campioană, cu 66 de puncte acumulate. Malmo și Hammarby au completat podiumul, cu câte 65 de lungimi. Malmo s-a calificat în 16-imile Europa League, unde se va duela cu Wolfsburg.

Malmo are 20 de titluri în Suedia, ultimul câștigat în 2010. Fosta adversară a CFR-ului din preliminariile Champions League are în vitrină și 14 Cupe ale Suediei, respectiv două Supercupe.

constantin galca , malmo , vejle