Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri că există „un loc special în iad” pentru „cei care au promovat Brexit fără să aibă măcar schița unui plan pentru o efectuare sigură”, relatează BBC, conform Mediafax.

Declarațiile au fost făcute în urma discuțiilor cu Leo Varadkar, prim-ministrul irlandez, în Bruxelles.

Președintele Consiliului European a transmis că Uniunea Europeană „va insista” în ceea ce privește problema graniței dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord în orice variantă a Acordului pentru Brexit.

Prim-ministrul irlandez a declarat că se pregătește pentru „un posibil fiasco”, generat de varianta ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord.

Donald Tusk a transmis ulterior același mesaj printr-o postare publicată pe Twitter: „M-am întrebat cum arată locul special din iad, pentru cei care au promovat Brexit, fără măcar o schiță a unui plan de efectuare sigură”.

Citeste si...  Vezi ce sicane ii face Tăriceanu lui Tudorel Toader

Britanicul Nigel Farage, unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai retragerii Regatului Unit din UE, i-a replicat că „după Brexit vom scăpa de golanii care nu au fost aleşi, aroganţi ca tine, şi ne vom conduce singuri ţara. Mie mi se pare mai degrabă un rai”.