Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri că există „un loc special în iad” pentru „cei care au promovat Brexit fără să aibă măcar schița unui plan pentru o efectuare sigură”, relatează BBC, conform Mediafax.

Declarațiile au fost făcute în urma discuțiilor cu Leo Varadkar, prim-ministrul irlandez, în Bruxelles.

Președintele Consiliului European a transmis că Uniunea Europeană „va insista” în ceea ce privește problema graniței dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord în orice variantă a Acordului pentru Brexit.

Prim-ministrul irlandez a declarat că se pregătește pentru „un posibil fiasco”, generat de varianta ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord.

Donald Tusk a transmis ulterior același mesaj printr-o postare publicată pe Twitter: „M-am întrebat cum arată locul special din iad, pentru cei care au promovat Brexit, fără măcar o schiță a unui plan de efectuare sigură”.

Britanicul Nigel Farage, unul dintre cei mai cunoscuţi susţinători ai retragerii Regatului Unit din UE, i-a replicat că „după Brexit vom scăpa de golanii care nu au fost aleşi, aroganţi ca tine, şi ne vom conduce singuri ţara. Mie mi se pare mai degrabă un rai”.