Jurnalistul Ion Cristoiu spune că liderul PSD, Liviu Dragnea, nu va fi condamnat de instanţa supremă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. La emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, jurnalistul a lansat mai multe scenarii legate de sentinţa liderului PSD, transmite Mediafax.

“Plec de la premisa că și în cazul lui Liviu Dragnea a fost un aranjament politic. Este greu dacă vine unul fără probleme penale să-l înhațe acum”, a explicat Ion Cristoiu motivul pentru care sistemul şi Klaus Iohannis ar fi interesaţi ca liderul PSD să nu fie condamnat. El a adăugat că în acest moment Liviu Dragnea este o povară pentru PSD.

„În acel moment dacă vrei să păstrezi acest partid jos, atunci îl ții pe Dragnea. Adică îl salvezi de la pușcărie”, a subliniat Ion Cristoiu.

Jurnalistul spune că dacă Liviu Dragnea scapă de condamnare, atunci liderul PSD va trece la restructurarea Guvernului prin care îl va elimina nu numai pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ci şi de premierul Viorica Dăncilă.

Citeste si...  Gesturi care par romantice in filme, dar in viata reala sunt un adevărat dezastru

“Admițând că Liviu Dragnea scapă acum prin decizia, nu a CCR, prin decizia Înaltei Curți, avem momentul 26 mai. Dacă la europarlamentare partidul condus de Dragnea câștigă peste așteptări și peste sondaje, în acel moment Dragnea e pe cai mari și dă douăzeci de Viorica Dăncilă afară”, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul declară că între Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au apărut tensiuni generate de relaţia de putere. Pe de altă parte, dacă Liviu Dragnea va fi condamnat, Ion Cristoiu nu exclude posibilitatea ca locul său la conducerea PSD să fi luat chiar de Viorica Dăncilă, care ar putea fi şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.