Sotia celui mai temut om din Romania inainte de momentul 1989, adica Elena Ceausescu, credea in Dumnezeu, desi doctrina comunista interzicea practicile religioase.

Colonelul in rezerva Adrian Eugen Cristea detaliaza ce s-a intamplat dupa momentul executiei celor doi ”tirani” si ce au gasit soldatii in poseta fostei prime doamne imediat dupa clipele fatale. ”S-a gasit o iconita, dar in timpul acela nu i-am dat atentie, intrucat eram prins cu alte treburi”, aminteste colonelul in rezerva in cartea ”A fi sau a avea”.

Sotii Ceausescu au fost acuzati si judecati pentru genocid si subminarea puterii de stat, intrucat au determinat in decursul vremii moartea a 60.000 de persoane, au organizat actiuni armate impotriva poporului roman si a puterii de stat, au distrus bunuri obstesti si au incercat sa fuga din tara pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depusi la banci din strainatate. Aceste acuzatii formulate de completul de judecata al Tribunalului Extraordinar Militar au fost incadrate in categoria crimelor grave savarsite impotriva poporului roman. Sentinta a fost executata in 25 decembrie 1989, in jurul orei 14.45, in incinta garnizoanei din Tirgoviste.

Citeste si...  Heidi Klum s-a măritat, în secret, cu un cântareţ mult mai tânăr decât ea