Stere Halep a vorbit, în premieră, pentru HotNews.ro, despre noul antrenor al fiicei sale, Simona, recunoscând că îl cunoaşte de mai mult timp, de pe circuit, pe belgianul Thierry Van Cleemput.

„Îl ştiu de ceva timp pe Thierry (n.r. Van Cleemput), ne-am tot văzut în circuit. O comparaţie faţă de Darren Cahill? Păi fiecare suntem diferiţi ca oameni, este de-abia începutul, să vedem mai târziu cum vor evolua lucrurile, este prematur să mă pronunţ”, a declarat Stere Halep pentru HotNews.ro, accentuând totodată că „depinde de Simona ca să fie rezultate” şi în sezonul 2019, la nivelul celor din 2018, scrie Mediafax.

Citește și: Codrin Ștefănescu ANUNȚĂ RĂZBUNAREA PSD după plecările la Pro România: Ne pregătim să primim între 8 şi 11 parlamentari din alte partide

Stere Halep a mers la Ostrava pentru a încuraja formaţia aflată sub conducerea lui Florin Segărceanu şi s-a aflat la ultimul antrenament oficial al echipei României înaintea startului duelului cu deţinătoarea trofeului Fed Cup, Cehia.

Colaborarea dintre Simona Halep şi antrenorul belgian în vârstă de 50 de ani a devenit oficială la începutul lunii februarie. Thierry Van Cleemput i-a fost recomandat constănţencei chiar de Darren Cahill, belgianul apărând în premieră la un meci al Simonei încă de la Australian Open, la partida din optimi cu Serena Williams.

Citeste si...  Cui i l-a prezentat Antonia pe Alex drept iubit?!

Deţinătoarea trofeului de la Roland Garros optează pentru a doua oară în carieră pentru un antrenor belgian, după ce în 2014 îl angajase pe Wim Fissette.

Thierry Van Cleemput a lucrat în trecut cu jucătorii de top ai Belgiei, în circuitul ATP: Steve Darcis (2011-2012). Olivier Rochus (1993-1997, 2011-2012) şi, până la Australian Open 2019, David Goffin. Component al staff-ului echipei de Cupa Davis a Belgiei, între 2002 şi 2005, Van Cleemput şi-a pus amprenta vizibil asupra carierei lui Goffin, ajutându-l să atingă cea mai înaltă poziţie a sa în clasamentul mondial (7 ATP), să câştige patru titluri, să joace o finală la Turneul Campionilor (2017) şi două sferturi de finală în turneele de Mare Şlem (Roland Garros 2016 şi Australian Open 2017).

Belgianul a venit la Bucureşti pentru a testa posibilitatea unei viitoare colaborări cu Simona Halep, iar cei doi au ajuns la un acord mai rapid decât anticipaseră iniţial.