Veste proasta: Majorarea lefurilor si pensiilor nu a crescut puterea de cumparare. Coaliția PSD-ALDE a decis în acest an măriri de pensii și salarii, dar și de alte beneficii sociale. Deși au mai mulți bani fizic în buzunar, românii susțin că în fapt puterea de cumpărare nu prea a crescut cam deloc și că în general situația stă mai prost ca anul trecut.

La întrebarea dacă ei consideră că trăiesc mai bine veste trista mai prost ca anul   trecut, 52 la sută susțin că mai rău ca anul trecut, în timp ce doar 40 la sută susțin că situația ar fi mai bună.

Coaliția PSD-ALDE a decis în acest an măriri de pensii și salarii, dar și de alte beneficii sociale. Deși au mai mulți bani fizic în buzunar, românii susțin că în fapt puterea de cumpărare nu prea a crescut cam deloc și că în general situația stă mai prost ca anul trecut.

Citeste si...  Ce catastrofă e! Andreea Tonciu este un adevărat tsunami pentru limba română!

La întrebarea dacă ei consideră că trăiesc mai bine ca anul trecut, 52 la sută susțin că mai rău ca anul trecut, în timp ce doar 40 la sută susțin că situația ar fi mai bună.

În privința puterii de cumpărare, românii sunt categorici. NU prea au simțit efectiv în buzunare că aceasta ar fi crescut în ciuda măririlor succesive de beneficii sociale din partea Guvernului. Doar 11 la sută susțin că au simțit că pot cumpăra mai mult decât anul trecut în mare și foarte mare măsură.

Date tehnice: Sondajul a fost realizat în perioada 26 octombrie – 5 noiembrie pe un eșantion de 1067 de respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3,0% la un nivel de încredere de 95%. Interviurile au fost realizate față în față la domiciliul respondenților.