Ministerul Sanatatii a dat o veste incredibila legata de medicamente. Sefa Directiei Farmaceutice din Ministerul Sanatatii, Mihaela Udrea a anuntat ca incepand de la 1 iulie pretul medicamentelor va scadea cu pana la 25% pentru ca vor intra in vigoare preturile din Catalogul National al Medicilor.
 
medicamente
 
Astfel, producătorii și distribuitorii vor fi obligați să scadă prețurile, ieftinirea medie fiind de 20%, însă cu reduceri care vor depăși acest prag.
 
„Astăzi (vineri, n.r.) dăm drumul ordinului privind CaNaMed-ul (Catalogul Național al Medicamentelor, n.r.) și probabil că va fi publicat luni și va intra în vigoare începând cu 1 iulie”, a declarat Mihaela Udrea.
 
Ministerul Sănătății a mai arătat că valoarea redusă a medicamentelor va rămâne neschimbată pentru cel puțin 12 luni, producătorii și distribuitorii urmând a fi sancționați dacă nu actualizează preţurile.
 
Lista prețurilor finale ale celor peste 8.000 de medicamente va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătății și va putea fi consultată online de orice pacient care vrea să afle cât trebuie să plătească pentru un anumit medicament.
Citeste si...  Sistemul care ne apără de medicamentele contrafăcute