Ministerul Sanatatii a dat o veste incredibila legata de medicamente. Sefa Directiei Farmaceutice din Ministerul Sanatatii, Mihaela Udrea a anuntat ca incepand de la 1 iulie pretul medicamentelor va scadea cu pana la 25% pentru ca vor intra in vigoare preturile din Catalogul National al Medicilor.
 
medicamente
 
Astfel, producătorii și distribuitorii vor fi obligați să scadă prețurile, ieftinirea medie fiind de 20%, însă cu reduceri care vor depăși acest prag.
 
„Astăzi (vineri, n.r.) dăm drumul ordinului privind CaNaMed-ul (Catalogul Național al Medicamentelor, n.r.) și probabil că va fi publicat luni și va intra în vigoare începând cu 1 iulie”, a declarat Mihaela Udrea.
 
Ministerul Sănătății a mai arătat că valoarea redusă a medicamentelor va rămâne neschimbată pentru cel puțin 12 luni, producătorii și distribuitorii urmând a fi sancționați dacă nu actualizează preţurile.
 
Lista prețurilor finale ale celor peste 8.000 de medicamente va fi publicată pe site-ul Ministerului Sănătății și va putea fi consultată online de orice pacient care vrea să afle cât trebuie să plătească pentru un anumit medicament.
Citeste si...  Kovesi, cu tupeu: Nu imi dau demisia!