Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis, luni, să autorizeze în apel participarea echipei Manchester City la viitoarele ediţii ale cupelor europene de fotbal, după ce clubul englez fusese iniţial suspendat de UEFA pentru doi ani.

La jumătatea lunii februarie, Uniunea europeană de fotbal a decis să o excludă pe Mancheser City din cupele continentale pentru următoarele două sezoane, aplicând clubului englez şi o amendă de 30 milioane euro.

UEFA a reacţionat după dezvăluirile făcute în noiembrie 2018 de cotidianul german Der Spiegel, care a publicat mai multe documente şi emailuri care demonstrau că “Cetăţenii” ar fi încălcat regulile fair-play-ului financiar.

Reponsabilii lui Manchester City au făcut imediat apel la TAS împotriva deciziei Camerei de judecată a Comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC), dictată pe 14 februarie.

ICFC i-a reproşat grupării engleze că s-a făcut vinovată de ″grave încălcări” ale regulilor FPF, ce interzice unui club angajat în cupele europene să cheltuie mai mult decât câştigă şi să primească injecţii de capital din partea proprietarilor.


Citeste si...
Lionel Messi mai are un an de contract cu Barcelona, dar dezamăgirea ratări titlului în La Ligă ar putea să-l facă să plece

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.