Actualitate, Featured

Verdict dur pentru LIVIU DRAGNEA: „Nici în cele mai NEGRE nopți nu și-a imaginat dezastrul”

Eșecul referendumului pentru familie este un dezastru pentru PSD și Liviu Dragnea, scrie politologul Stelian Tănase.

Acesta precizează că şeful PSD a primit un vot de blam din partea populaţiei care a răsturnat încercarea lui Dragnea de a câştiga în mod facil simpatie.

  ”Cred ca nici in cele mai negre nopţi Liviu Dragnea nu şi-a imaginat ce catastrofă va fi pentru el şi PSD acest referendum. El a crezut că se va ridica pe cele 3 milioane de semnături, că va capitaliza şi va repurta un triumf. Că aşa va intra in campanie electorală cu un avans de o tură de stadion. Referendumul mai curind l-a ingropat. Reputaţia lui de strateg, de manipulator de mase, de general de trupe victorioase în campanii s-a terminat. Dragnea a făcut ca si Cameron care avea nevoie de o victorie inainte de congres sa se agigure ca va fi votat din nou lider al partidului Conservator. A inventat un referedum fiind sigur de cistig. Credea că lumea va spune nu la Brexit. S-a terminat prost pentru el , cit era el de sigur de victorie. Asta e – putere iti ia minţile”, a scris Stelian Tănase pe blogul personal.

 

La referendumul pentru redefinirea familiei au votat 21,10% dintre alegători, potrivit datelor anunţate, luni, la ora 17,00, de Biroul Electoral Central (BEC) în urma centralizării proceselor verbale din toate secţiile de votare.

Un reprezentant al BEC a declarat că a fost finalizată centralizarea proceselor verbale din toate cele 19.040 secţii organizate la referendum.

Numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendumul de revizuire a Constituţiei, organizat în 6 şi 7 octombrie, a fost de 18.279.011.

S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.

Voturi valabil exprimate la răspunsul ‘DA’ au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul ‘NU’ – 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule – 76.111, respectiv 1,97%.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

blank