Eșecul referendumului pentru familie este un dezastru pentru PSD și Liviu Dragnea, scrie politologul Stelian Tănase.

Acesta precizează că şeful PSD a primit un vot de blam din partea populaţiei care a răsturnat încercarea lui Dragnea de a câştiga în mod facil simpatie.

  ”Cred ca nici in cele mai negre nopţi Liviu Dragnea nu şi-a imaginat ce catastrofă va fi pentru el şi PSD acest referendum. El a crezut că se va ridica pe cele 3 milioane de semnături, că va capitaliza şi va repurta un triumf. Că aşa va intra in campanie electorală cu un avans de o tură de stadion. Referendumul mai curind l-a ingropat. Reputaţia lui de strateg, de manipulator de mase, de general de trupe victorioase în campanii s-a terminat. Dragnea a făcut ca si Cameron care avea nevoie de o victorie inainte de congres sa se agigure ca va fi votat din nou lider al partidului Conservator. A inventat un referedum fiind sigur de cistig. Credea că lumea va spune nu la Brexit. S-a terminat prost pentru el , cit era el de sigur de victorie. Asta e – putere iti ia minţile”, a scris Stelian Tănase pe blogul personal.

 

La referendumul pentru redefinirea familiei au votat 21,10% dintre alegători, potrivit datelor anunţate, luni, la ora 17,00, de Biroul Electoral Central (BEC) în urma centralizării proceselor verbale din toate secţiile de votare.

Citeste si...  Dragnea zice că OUG care i-a suparat pe toti din Justitie este foarte bună

Un reprezentant al BEC a declarat că a fost finalizată centralizarea proceselor verbale din toate cele 19.040 secţii organizate la referendum.

Numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendumul de revizuire a Constituţiei, organizat în 6 şi 7 octombrie, a fost de 18.279.011.

S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.

Voturi valabil exprimate la răspunsul ‘DA’ au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul ‘NU’ – 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule – 76.111, respectiv 1,97%.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.