Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, a atenţionat în legătură cu numeroasele campanii de dezinformare strategică, odată cu apropierea alegerilor parlamentare europene de la sfârşitul lui mai, informează luni dpa.

Jourova a declarat pentru grupul de presă german RND, într-un comentariu publicat luni, că Europa nu poate permite ca rezultatele alegerilor din orice ţară membră a UE să fie distorsionate din cauza unor astfel de manipulări, şi nu doar pentru că alegerile din 23-26 mai sunt unele cruciale, conform Agerpres.

Comisia Europeană este îngrijorată în legătură cu posibilitatea ca Rusia în special să se amestece în alegeri prin intermediul aşa-ziselor „social bots”, instrumente care urmăresc postările utilizatorilor şi generează automat conţinut pe social media.

Citeste si...
Emmanuel Macron reacție dură după ce președintele Braziliei, ar fi râs de soția sa

Experţii sunt de părere că tocmai astfel de campanii de dezinformare ar fi influenţat dezbaterea de dinaintea referendumului asupra Brexitului în Marea Britanie şi alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA.

Jourova, care vine din Republica Cehă, a declarat că toate aceste campanii de dezinformare străine sunt menite să promoveze polarizarea socială şi din acest motiv sunt greu de reperat.

Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) are la ora actuală propria unitate menită să repereze dezinformarea ce provine din Rusia, a adăugat Jourova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.