Vedeți cum au fost fraudate conturile bancare ale unor români una dintre companiile românesti producătoare de soluții de securitate cibernetică trage un semnal de alarmă cu privire la o campanie de e-mailuri frauduloase care pretind a fi trimise din parte unor companii mari precum Poșta Română sau bănci precum Banca Comercială Română. Scopul este acela de a-i face pe oameni să ofere date financiare confidențiale.

Vedeți mesajele sunt concepute ca să pară a fi trimise de respectivele companii și conțin link-uri care trimit utilizatorul către o pagină unde i se solicită informații bancare sensibile (numărul și numele de pe card, data expirării și codul de securitate de pe spatele cardului sau datele de acces în platforma de internet banking).

Respectivele pagini sunt false și controlate integral de către hackeri. Odată ce aceștia intră în posesia datelor confidențiale pot goli cu ușurință conturile victimelor. În luna iunie, specialiștii au identificat o campanie similară de e-mail-uri trimise în mod înșelător în numele unor organizații precum Poșta Română, Banca Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS și care instalau amenințări de spionaj pe calculatorul infectat. La acea vreme, țintele predilecte erau calculatoare instalate în instituții publice.

Ce trebuie să faci ca să nu fii păcălit
Românii trebuie să se asigure că accesează paginile legitime de internet ale respectivelor companii. „Verificați cu atenție expeditorul e-mail-ului și adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate. Evitați să accesați fișiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu așteptați vreun mesaj.

Folosiți o soluție de securitate performantă capabilă să depisteze amenințări informatice și să blocheze instalarea acestora pe dispozitive. Folosiți calculatorul de serviciu doar în scop profesional și nu accesați de pe acesta aplicații sau programe în interes personal”, mai recomandă compania de securitate cibernetică.


Citeste si...
Poşta Română a distribuit 93% din cardurile de sănătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.