Peste 300 de actrițe, scenariste și regizoare de la Hollywood au lansat în prima zi a noului an o campanie de combatere a hărțuirii sexuale în industria cinematografică și la alte locuri de muncă, scrie BBC News.

Inițiativa, numită ”Time’s Up”, (n.r. Timpul a expirat) a fost anunțată printr-un anunț publicitar publicat pe o pagină întreagă în publicația New York Times.

Proiectul este descris ca un „apel comun pentru schimbare lansat de femeile din industria de divertisment pentru femeile de pretutindeni”.

Această campanie vine după ce mai multe actrițe celebre l-au acuzat pe producătorul de film Harvey Weinstein de agresiune sexuală.

Campania, care este susținută de sute de actrițe, inclusiv Natalie Portman, Reese Witherspoon, Cate Blanchett, Eva Longoria sau Emma Stone, a adunat deja peste 13 milioane de dolari din sumpa propusă de 15 milioane de dolari.

Citeste si...
ÎCCJ motivează CONDAMNAREA unui fost ministru: Inculpații au văzut în interesul denunțătorului o sursă de îmbogățire, dijmuind profitul

Banii obținuți vor fi utilizați pentru a oferi sprijin juridic atât pentru victimele de sex feminin, cât și pentru bărbații care sunt victimele hărțuirii sexuale la locul de muncă.

Proiectul îi vizează, în primul rând, pe cei care nu își permit taxele judiciare, precum lucrătorii agricoli, în fabrici sau  îngrijitorii și chelnerii.

Într-o scrisoare de solidaritate publicată pe site-ul campaniei se arată că sunt vizate toate femeile ”care au trebuit să se apere împotriva agresiunii sexuale” și că aceste acte continuă adesea pentru că „făptașii și angajatorii nu se confruntă cu niciun fel de consecințe”.

În decembrie, revista Time a desemnat mișcarea #MeToo drept Personalitatea Anului 2017.