Culinar, Showbiz, Stiri

Vedetele, cu juniorii la bucătărie

Vedetele de la noi, precum Oana Cuzino sau Roxana Ciuhulescu, sau vedete internaţionale, precum Jennifer Garner sau Gwyneth Paltrow, adoră să gătească alături de cei mici, pentru a-i învăţa secretele unui stil de viaţa sănătos de la o vârstă fragedă.

Oana Cuzino
Distracţie în bucătărie, cu Naomi

Prezentatoarea emisiunii „Ce se întâmplă, doctore?” de la PRO TV găteşte împreună cu fiica sa, Naomi, în weekend şi în vacanţe. „Desertul preferat trebuie să fie dulce, dar şi acrişor şi să conţină îngheţată, poate şi fiindcă procesul de transformare fizică a ingredientelor este fascinant, iar aşteptarea face parte din joc. Mai trebuie să conţină şi fructe, fiindcă Naomi a înţeles de mică, cât de importante sunt fructele pentru sănătatea şi frumuseţea noastră. Reţeta preferată este: Carpacio de mango, ananas şi eventual alte fructe galben-portocalii, cu îngheţată de iaurt şi fructe de pădure”, spune Oana.


Îngheţată de iaurt şi fructe de pădure
Se taie felii foarte subţiri de mango, ananas şi nectarine (sau piersici ori caise) şi se aşează într -o farfurie mai adâncă, în straturi. Dacă avem în frigider câteva fructe de pădure proaspete, zmeură sau afine, le putem amestecă printre feliile de fructe. Peste ele se stoarce o jumătate de portocală şi se lasă 20 minute la rece. Separat, într -un bol se amestecă un borcănel de iaurt natural, mai cremos, 3 linguri de miere şi 200g de fructe de pădure congelate-zmeură, afine, mure, eventual şi căpşune. Se mixează câteva minute până se obţine o consistenţă omogenă. Dacă nu mai are aspect de îngheţată, crema mai poate fi lăsată 15 -20 minute în congelator. Se poate servi în cupe sau în farfurii întinse şi în funcţie de inspiraţia şi gusturile copilului, asezonată cu frunzuliţe de mentă, ori decorată cu cuişoare, şcortişoara, anason ori scobitori cu umbreluţe colorate.

 

Roxana Ciuhulescu
Joaca de-a bucătăresele!

Împreună cu fetiţa ei, Ana Cleopatra, Roxana Ciuhulescu, reporter special la PRO TV, se distrează de minune în bucătărie! „O dată pe săptămână cel puţin, ne jucăm de-a bucătăresele şi gătim ce ne este poftă. De obicei, mâncăm paste cu brânză şi, la desert, clătite cu dulceaţă de afine. Eu nu prea le am cu gătitul, însă măcar atâta lucru ştiu să fac.Ne distrăm cât să ne umplem de făină din cap până-n picioare şi să râdem una de cealaltă. Dacă se întâmplă să mai intre şi Mihai în bucătărie, iese şi el cu făina pe nas!”, ne dezvăluie Roxana.

Clătite cu dulceaţă de afine
Într-un castron de plastic pun un ou, un plic de zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, o lingură de zahăr, o jumătate de linguriţă de ulei, o cană şi jumătate de lapte şi făină cât cuprinde, cât aluatul să fie potrivit. Toate se mixează atât cât să iasă o compoziţie nu subţire, dar nici groasă, compoziţie în care rad şi coaja de lămâie. Tigaia trebuie musai să fie încinsă, iar apoi unsă cu un pic de ulei. Ne plac clătitele crocante, cu dulceaţă de afine. Dulceaţă pe care o pregătim numai în casă…

 

Jennifer Garner găteşte numai cu produse bio
Mamă a două fetiţe şi însărcinată cu al treilea copil, Jennifer tocmai a lansat The Kids’ Cooking Academy, o şcoală de gătit din Los Angeles, unde părinţii pot învaţă alături de copiii lor cum să prepare reţete sănătoase şi gustoase. Actriţa însăşi găteşte pentru fetiţele sale, folosind legume din propria ei grădină, pe care le-a plantat, bineînţeles, alături cele două puştoaice ale ei: Violet şi Seraphina. Iar când doreşte să le răsfeţe cu adevărat, le ia în bucătărie pentru a prepara împreună reţeta favorită a familiei: cartofi dulci cu sirop de arţar.

Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curaţaţi şi tăiaţi bucăţele, 1 linguriţă ulei de măsline, sare, 2 linguriţe sirop de arţar, 2 linguriţe suc de lămâie.
Mod de preparare: Cartofii se pun într-o tavă de sticlă şi se stropesc cu ulei şis are, apoi se pun la cuptor pentru 25-30 de minute. Siropul de arţar se bate bine cu sucul de lămâie, iar jumătate din acest amestec se toarnă peste cartofi, care mai trebuie să stea la cuptor încă 15-20 de minute. La servire, crusta aurie a cartofilor se stropeşte cu restul de sirop.

 

Grig Chiroiu
Surprize de la juniori

De câte ori are ocazia, interpretul lui Pupăză din serialul „Trăsniţii” de la Prima TV găteşte alături de cei doi copii ai săi. Mihnea şi Adina. „Pentru familia mea, servitul mesei a devenit un fel de sărbătoare. Când am filmări şi ajung seara acasă, copiii mă aşteaptă tot timpul cu masa aranjată. Am parte de surprize, îmi scriu tot felul de biletele şi aranjează masa în funcţie de meniul gătit de soţia mea. Iar desertul preferat este prăjitura cu bezea, o invenţie a soţiei mele”, povesteşte Grig, care ne-a dezvăluit reţeta unui alt desert delicios: minichec cu ciocolată.

Minichec cu ciocolată
Ingrediente: 4 ouă, 200 g zahăr, 250 g unt, 350 g făină, 100 ml lapte, 100 g ciocolată rasă, esenţă de vanilie, 1 praf de copt
Mod de preparare: Untul moale, la temperatura camerei, se freacă cu zahărul şi esenţa de vanilie până când devine pufos. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Se adaugă apoi laptele rece şi făina amestecată cu praful de copt. La final, adăugaţi ciocolata rasă, amestecând uşor cu o lingură sau cu o spatulă. Aluatul se toarnă în formele unse cu ulei şi tapetate cu făină şi se dau la cuptor la foc mediu, până se rumenesc uşor deasupra. Se scot pe un grătar şi se lasă la răcit, apoi se porţionează.

 

Gwyneth Paltrow
Cu juniorii la bucătărie

Actiţa este mamă la doi copii, preţuieşte clipele petrecute alături de familie în bucătărie, dovadă că de curând a scos o carte, „My Father’s Daughter: Delicious, Easy Recipes Celebrating Family & Togetherness”, în care îşi aminteşte de mâncărurile pe care obişnuiau să i le gătească mama, actriţa Blythe Danner, şi tatăl ei, regizorul Bruce Paltrow. Desertul ei preferat, făcut de mama, erau negresele pufoase, iar Gwyneth Paltrow a schimbat un pic reţeta pentru ca rezultatul să fie cât mai sănătos.

Ingrediente: 2 căni de făină spelta, 1 cană cacao pudră, 1 ½ lingură praf de copt, 1 cană sirop de arţar, ½ cană ulei, ½ cană nectar de agave, ½ cană cafea făcută, ½ cană lapte de soia, 1 linguriţă extract de vanilie, 1 cană de ciocolată bucăţele.
Făina, pudra de cacao, praful de copt şi un vârf de sare se pun într-un castron. Siropul de arţar, uleiul, nectarul de agave, cafeaua, laptele de soia şi esenţa de vanilie se amestecă în alt castron, apoi compoziţia se toarnă peste mixul de ingrediente uscate. Jumătate din amestec se toarnă într-o tavă de copt şi se presară deasupra o parte din bucăţelele de ciocolată. Se adaugă restul compoziţiei şi ciocolata şi tava se dă la copt pentru 30 de minute.

blank