Decizie la Vatican, așteptată în toată lumea. Bazilica Sfântul Petru din Roma, închisă pentru turişti în ultimele două luni din cauza măsurilor de izolare adoptate pentru a limita răspândirea noului coronavirus, îşi va redeschide luni porţile pentru vizitatori.

Celebra Piaţă Sfântul Petru, ce permite accesul în bazilică, cel mai mare sanctuar catolic din lume, va fi la rândul ei redeschisă pentru public, scrie agerpres.ro.

Cu ocazia centenarului nașterii Sfântului Ioan Paul al II-lea, în 18 mai 2020, papa Francisc celebrează Sfânta Liturghie la mormântul predecesorului său. Din 19 mai a.c., încetează transmiterea în streaming a Sfintei Liturghii matinale pe care pontiful o celebrează în capela Casei Sf. Marta din Cetatea Vaticanului. Din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de Covid-19, Sfintele Liturghii ale papei au început să fie transmise live în streaming din 9 martie a.c., transmisiunea fiind distribuită gratuit prin Vatican Media.

Citeste si...
Casele de pariuri, partidele aflate pe val cine e pe tobogan la europarlamentare

Bazilica Sfântul Petru şi alte trei bazilici pontificale vor trebui astfel să respecte o recomandare a Ministerului italian de Interne, care limitează la cel mult 200 de persoane numărul indivizilor care au dreptul să asiste la slujbele religioase oficiate în lăcaşuri de cult închise.

De la începutul pandemiei de COVID-19, statul Vatican, o enclavă în centrul Romei, a decis să implementeze aceleaşi reguli sanitare ca întreaga Italie.