Vasile Blaga, co-preşedintele PNL, a declarat, marţi, că a discutat cu preşedintele ales Klaus Iohannis despre echipa de consilieri pe care va miza când îşi va începe mandatul la Cotroceni şi a admis că i-a dat câteva sfaturi. Blaga a menţionat că-l cunoaşte pe Dan Mihalache, despre care s-a spus că ar putea ocupa funcţia de cancelar al Administraţiei Prezidenţiale.

blaga_opiniatimisoarei_ro_55328200

Vasile Blaga a afirmat că Dan Mihalache, despre care se spune că ar urma să facă parte din echipa lui Klaus Iohannis la Cotroceni, este cel care a conceput tezele de la Snagov, cu scopul de a distruge PD, în timpul guvernării Adrian Năstase.

„I-am spus clar domnului preşedinte că nu o să-i recomand pe nimeni. L-am sfătuit ca în echipă să nu-şi ia niciun politician. Să-şi ia oamni curaţi. Nu am discutat nici listă lungă, nici listă scurtă. Nu am discutat. Vechiul PD are o anumită abordare, Mihalache a fost autorul tezelor de la Snagov. Nu vreau să-i iau apărarea, nu o să mă uit în spate”, a declarat Vasile Blaga, la Gândul Live.

Spusele lui Vasile Blaga despre Dan Mihalache au fost confirmate şi de către Adrian Năstase pe blogul său. Năstase spune că a existat un document în acest sens, în 2003, document redactat de către Dan Mihalache.

Blaga s-a referit şi la campania electorală, despre care spune că a fost cea mai ieftină din ultimii ani.

„A fost cea mai ieftină campanie din politica românească din 1997 şi până încoace. Cheltuielile cred că au depăşit un milion de euro, nu ştiu care e cifra, pentru că intră şi cheltuielile organizaţiilor locale. Intră şi banii de la ambele partide, dar în trei luni trebuie să precizăm sumele cheltuite. Ne-am concentrat şi pe anumite judeţe, cum ar fi Prahova, Suceava, Constanţa, e şi o lege, cine câştigă aceste judeţe, câştigă prezidenţialele”, a mai afirmat Blaga.

Care va fi relaţia Iohannis – PNL

Vasile Blaga a declarat că Iohannis este decis să nu se implice nicicum în activitatea PNL, după începerea mandatului de la Cotroceni. „Termenii au fost reglaţi după câştigarea alegerilor prezidenţiale: a spus că nu se va implica direct în viaţa partidului, nu îşi va construi un alt partid, se va întoarce în partid”, a spus Blaga.

Liderul PNL a menţionat că a avut o relaţie foarte bună cu Klaus Iohannis, iar în campania electorală „nu a existat niciun moment mai tensionat”. „Discuţiile directe nu durează mai mult de 10 minute”, a spus Blaga, care a estimat că toate cheltuielile de campanie s-au ridicat în jurul sumei de 1 milion de euro, fiind „de departe cea mai ieftină campanie pe care am avut-o”.

Citeste si...  VASILE BLAGA, nervos pe liberali după scorul la prezidenţiale: "I-a ÎNJURAT pe câţiva". Reacţia lui Petrache