Fostul lider al liberalilor, Vasile Blaga a scăpat de judecata Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care DNA îl acuză că a luat o şpagă de 700.000 de euro. Dosarul se va muta la Tribunalul București și asta pentru că Vasile Blaga nu mai este parlamentar.

„În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale”, arată DNA, în comunicatul citat.

Potrivit procurorilor, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

MINUTA:

3891/1/2016/a1 – Inculpat BLAGA VASILE – – Scoate cauza de pe rol şi dispune trimiterea acesteia la Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti, spre competentă soluţionare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.