Piaţa cea mai râvnită de giganţii electronici, dezamăgeşte

smartphone (18)

Vanzarile de smartphone-uri din China au scazut in trimestrul IV al anului trecut, fata de trimestrul III, cu 4,3%, la 90,8 milioane de unitati. Aceasta este primul declin inregistrat in ultimii doi ani, potrivit arata datele firmei de cercetare IDC, citate de CNBC.

Unul dintre factorii care au contribuit la declin a fost tendinta furnizorilor de a limita livrarile inainte de lansarea retelei 4G in China. Reteaua 4G a devenit operationala in decembrie, insa terminalele 4G au devenit disponibile la scara larga pe piata abia in ianuarie.

Aceasta situatie ar putea conduce insa la o crestere a vanzarilor in primul trimestru al acestui an, noteaza CNBC.

Un acord din ianuarie intre Apple si operatorul China Mobile ar putea, de asemenea, sustine vanzarile in primul trimestru al anului.

„Lumea s-a uitat la China tot mai mult ca la principalul motor de crestere al vanzarilor de smartphone-uri la nivel global, iar aceasta este primul accident pe un trend de crestere punternica. Incepem sa vedem o piata care depinde tot mai putin de atragerea celor care isi cumpara primul smartphone si trece la nivelul mai complicat de a convinge un utilizator sa-si ia noul model”, a declarat Mellissa Chau, manager senior pentru cercetare la IDC Asia/Pacific Client Devices.

Datele IDC evidentiaza doua trenduri care determina viitorul pietei smartphone din regiunea Asia-Pacific.

Astfel, odata cu saturarea pietei din China, cresterea va fi sustinuta de alte piete, precum India, potrivit IDC. De asemenea, producatorii chinezi de smartphone-uri, care nu mai sunt multumiti doar cu vanzarile din China, se uita cu tot mai mult interes la alte piete.

Citeste si...
Temerile tale, în funcţie de zodie