Valer Dorneanu a fost reales, marţi, în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR) pentru un mandat de trei ani.

„În urma votului secret, cu majoritatea voturilor judecătorilor, domnul prof.univ.dr. Valer Dorneanu fost reales în funcţia de preşedinte al Curţii
Constituţionale, pentru un mandat de trei ani”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Curtea Constituţională.

Gheorghe Stan și Cristian Deliorga au depus jurământul la Cotroceni
Alegerea a avut loc în reuniunea plenului CCR, după ce Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au depus jurământul de învestitură.

Conform sursei citate, marţi, la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui României, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, a vicepreşedintelui Senatului şi a judecătorilor Curţii Constituţionale a României, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale de către Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan.

Citeste si...  Valer Dorneanu, declaratii despre incidentul de pe Aeroportul din Frankfurt

Cei doi au fost numiţi judecători la CCR pentru un mandat de nouă ani, prin Hotărârea Senatului nr.20 din 7 mai 2019, respectiv Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.17 din 7 mai 2019.