Senatorul PSD Şerban Valeca întrebat înainte de începerea şedinţei CExN dacă mai doreşte să fie ministru al Educaţiei, Valeca a spus : „Nu. Am avut o sarcină de partid, nici atunci nu am solicitat, CExN a decis şi am acceptat sarcina”.

Senatorul PSD Şerban Valeca a declarat miercuri că nu mai vrea să fie ministru al Educaţiei şi că va solicita Comitetului Executiv Naţional al partidului să nu îl mai propună pentru această funcţie.

Întrebat înainte de începerea şedinţei CExN dacă mai doreşte să fie ministru al Educaţiei, Valeca a spus : „Nu. Am avut o sarcină de partid, nici atunci nu am solicitat, CExN a decis şi am acceptat sarcina”.

Pentru a ocupa funcţia de ministru la Educaţie menţionat că, în cazul în care se va mai pune problema să fie nominalizat în funcţia de ministru, va solicita în CExN să nu mai fie propus.

Citeste si...  A căzut tavanul peste bătrânii de la un azil din Roman

Senatorul PSD a mai spus că va merge în vizita din Statele Unite alături de premierul Viorica Dăncilă, la finalul acestei săptămâni.

„Pentru programul nuclear, o cooperare pe termen lung în domeniul nuclear. Este pe partea de dezvoltare. Toată lumea vorbeşte de Cernavodă. Nu. Vorbim de reactoare de generaţie 4, vorbim de educaţie. (…) Se negociază de mai mult timp un document, care deocamdată nu e public”, a menţionat el.

Comitetul Executiv al PSD l-a validat, în august, pe Şerban Valeca pentru a ocupa funcţia de ministru la Educaţie. Propunerea nu a fost acceptată de şeful statului.