Epidemia de COVID-19 a ridicat extrem de multe semne de întrebare despre vaccinurile copilăriei în rândul medicilor și experților din sistemul sanitar din întreaga lume. Pe lângă imunitate și anticorpi, medicii se întreabă frecvent de ce unele persoane se infectează mai ușor cu coronavirus. față de altele. Până acum nu există o explicație clară, însă studiile continuă pe tot mapamondul

Cercetătoii au căutat explicații la întrebarea despre vaccinurile copilăriei” de ce unele persoane se infectează atât de ușor cu COVID, în timp ce de altele nu se atinge virusul”. Andrew Badley, un cercetător din Minnesota, a mers un pic mai departe și a căutat legăturile dintre coronavirus şi vaccinările copilăriei. 137.000 de pacienţi au fost cercetați în acest studiu.

Vaccinul pentru variolă, spre exemplu, proteja şi împotriva rujeolei şi a tusei convulsive. Se pare că 7 tipuri de vaccinuri administrate cu 1, 2 sau 5 ani în urma infecției cu COVID-19 au fost asociate cu o rată mai mică de infectare cu noul coronavirus. Spre exemplu, cei care s-au vaccinat contra pneumoniei recent, au un risc de a se infecta cu coronavirus cu 28% mai mic decât ceilalți care nu au făcut acest vaccin. Pe de altă parte, cei care au făcut vaccinul anti-poliomielitic sunt şi mai bine protejaţi, şansele de a lua coronavirus fiind cu 43% mai mici.

Studiul realizat de cercetătorii americani este doar observaţional, însă experții caută o modalitate de a cuantifica activitatea acestor vaccinuri asupra coronavirusului pentru a servi drept reper pentru noile vaccinuri create de companii. Dacă vaccinurile existente vor părea la fel de protectoare ca şi cele în curs de dezvoltare, atunci acestea ar putea schimba întreaga strategie mondială de vaccinare.

De ce suntem parțiali protejați de COVID-19
Noile cercetări sugerează că unii dintre noi ar putea fi parţial protejaţi de virusul SARS- CoV-2 datorită faptului că organismul nostru s-a mai întâlnit în trecut cu coronavirusurile specifice răcelilor. Imunitatea unora dintre noi s-ar putea datora întâlnirilor anterioare cu alte coronavirusuri, cum ar fi cele care provoacă răceala.


Citeste si...
CFR Cluj a fost condusă cu 2-0, dar a reuşit să egaleze in extremis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.