Din 2020 va apărea mașina care, conform constuctorilor nimeni nu va muri indiferent de natura accidentului, nici nu va fi grav rănit. Mașina va fi realizată de Inginerii suedezi de la Volvo, iar aceștia spun că tehnologiile descoperite de ei sunt „rezistentă la moarte”.19auto.1_600x333

Inginerii suedezi au folosit airbag-urilee multiple care sunt deja instalate pe mai multe mașini dar și senzorii de siguranţă. Pe lângă acestea, suedezii au lucrat mai mult la softul care măsoară distanţa pe care o are maşina până la bordură, sau în cazul unei curbe, distanţa până la marginea drumului şi, în cazul în care aceasta este prea mică, şoferul să fie atenţionat. Dacă se întâmplă să apară unele obstacole și şoferul nu reacţionează, maşina ar trebui să fie capabilă să frâneze singură.

Citeste si...  De ce nu a fost arestat Iustin Paraschiv în dosarul cărnii de pui?

Totodată, senzorii Volvo pot detecta atât oamenii, cât şi animalele de dimensiuni mari, chiar și pe timpul nopţii. Și în acest caz, maşina ar trebui să frâneze singură dacă şoferul nu reacţionează la timp.

Inginerii suedezi vor să mai monteze pe mașini încă un senzor care să fie capabil să citească indicatoarele rutiere. În acest caz, dacă șoferul merge cu viteză într-o zonă cu restricție, acesta va fi avertizat printr-o alertă la bord.

Mai mult, dacă soferul pune mașina pe pilot automat, acesta va putea să răspundă la mailuri, sau va putea lucra pe laptop pentru că această funcție este gândită în așa fel încât mașina să se conducă singură.