Autorităţile, în alertă pe timpul intemperiilor

deszapezire

Cea de-a patra şedinţă a Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire sector 2, convocată de primarul Neculai Onţanu, a avut loc duminică, la ora 03.30, pentru a centraliza evenimentele ce s-au produs de la declanşarea intemperiilor şi pentru a stabili, conform procedurilor, activităţile şi acţiunile ce urmează a fi realizate.

Ţinând cont de faptul că duminică foarte multe persoane vor dori să meargă la biserică, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică s-a intervenit pentru îndepărtarea zăpezii din curţile şi căile de acces ale celor 42 de biserici din sectorul 2 şi activitatea continuă.

Potrivit rapoartelor prezentate de responsabilii din cadrul Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire al Primăriei Sectorului 2, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe raza sectorului 2 situaţia este următoarea: Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 nu a înregistrat evenimente deosebite şi nici accidente de circulaţie; S.C. Supercom S.A. a intervenit masiv cu utilajele de deszăpezire şi a împrăştiat material antiderapant pentru asigurarea circulaţiei în bune condiţii; Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 a găzduit 3 persoane aduse de echipajele Poliţiei Locale Sector 2 în adăpostul de noapte; Administraţia Domeniului Public Sector 2 a continuat degajarea de zăpadă a căilor de acces şi curţilor celor 42 de biserici din sectorul 2, precum şi a celor 27 de obiective sociale pe care le are în competenţă; Garda Civică Voluntară Sector 2 cu un număr de 40 de voluntari au lucrat alături de echipajele ADP Sector 2; în sectorul 2 se circulă în condiţii normale,

Comitetul pentru Situaţia de Urgenţă şi membrii Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire au stabilit priorităţile:

– echipajele Poliţiei Locale Sector 2, împreună cu Poliţia Sectorului 2 se pregătesc pentru a fluidiza trasele şi a dirija traficul de la intrările din Capitală din marile artere de circulaţie DN1, DN2, DN3, A1 şi A2 pentru autovehiculele care vor veni în Capitală în cursul zilei de duminică,

– adăposturile de noapte pentru adulţi şi copii de pe raza sectorului 2 (Adăpostul din Şoseaua Pantelimon nr. 501 şi Adăpostul „Dănilă Prepeleac” din strada Maşina de Pâine nr. 42) pot găzdui în continuare orice persoană fără adăpost indiferent de domiciliu, urmând ca ulterior să se definitiveze modalităţile de cazare în funcţie de zona din care aceştia provin,

– trei Ambulanţe Sociale ale Primăriei sectorului 2 pot interveni în continuare la solicitare, cu echipaje complete de ajutor, iar la Telefonul copilului 021.9852 se pot semnala orice probleme de natură socială pe care locuitorii sectorului 2 le pot avea,

– Administraţia Domeniului Public Sector 2 va continua activitatea de degajare a zăpezii din curţile şi căile de acces ale Serviciului de Ambulanţă şi a spitalelor, precum şi la unităţile de învăţământ pentru ca de luni dimineaţă orele de şcoală să se desfăşoare normal,

– Direcţia Generală de Administrare a Patrimoniului Imobiliar Sector 2 va verifica sistemul de încălzire din şcoli pentru a preîntâmpina apariţia eventualelor probleme în perioada următoare,

– Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 va monitoriza şi va elibera de zăpadă zonele de acces pentru aprovizionarea centrelor sociale din subordine.

De asemenea, edilul Onţanu a atenţionat Administraţia Domeniului Public Sector 2 să cureţe aleile din parcuri şi cu precădere aleile principale care sunt şi zone de tranzitare pentru o serie de locuitori riverani. S-a intervenit la curpţarea rigolelor şi au fost ajutate echipele RATB la îndepărtarea zăpezii din zona staţiilor mijloacelor de transport în comun.

Edilul sectorului 2 a solicitat tuturor factorilor responsabili din cadrul Centrului Operativ al Comandamentului de Deszăpezire sector 2 să ţină legătura în permanenţă cu instituţiile care acţionează în zone de mare interes pentru populaţie pentru furnizarea apei, electricităţii şi gazelor.

Pe raza sectorului 2 se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi forţă umană 24 de ore din 24, astfel: 116 utilaje şi 342 personal operativ şi de deservire. S-au folost 302 tone de clorură de sodiu şi 22 tone clorură de calciu.

Poliţia Locală a Primăriei Sector 2 monitorizează în continuare cele 10 zone în care este împărţit sectorul, pe toată această perioadă, cu 10 echipaje dispuse, în program de 24 de ore din 24, pentru a depista porţiunile în care se poate forma polei, drum alunecos şi pentru fluidizarea circulaţiei în zonă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă continuă să intervină în sectorul 2, cu cele trei detaşamente deservite de 90 subofiţeri, 3 ambulanţe, o maşină de descarcerare, o autoscară pentru intervenţii la înălţime.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 are la dispoziţie, în continuare, 6 ambulanţe repartizate în şase zone ale sectorului, iar persoanelor asistate în Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din Şoseaua Pantelimon nr. 501 şi minorii în Adăpostul „Dănilă Prepeleac” din strada Maşina de Pâine nr. 42 vor putea beneficia de cazare în program permanent (pe toată perioada zilei).

Toate cele 18 centre sociale de pe raza sectorului 2 – 6 centre pentru copii, 5 centre pentru adulţi şi 7 centre comunitare – sunt asigurate cu materiale şi unelte necesare pentru deszăpezire şi în acelaşi timp cu hrana necesară pentru persoanele asistate.

Divizia Civică Voluntară a Sectorului 2 continuă să asigură un detaşament de intervenţie format din 40 de voluntari care sunt  alertaţi de conducătorul Comandamentului de deszăpezire care pot intervenit în diverse puncte ale sectorului 2.

 

 

Citeste si...
Urmașa lui Klaus Iohannis e în atenția ANI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.