Featured, Ultima Ora

USR,Se opune proiectelor pentru Bucuresti

Avand in vedere faptul ca in ultimele zile anumiti reprezentanti ai unor formatiuni politice aleg sa isi faca promovare diseminand informatii false si tendentioase legate de activitatea Municipalitatii, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Referitor la informatiile legate de activitatea companiilor municipale, despre care se afirma in mod eronat ca eludeaza Legea achizitiilor publice si ca beneficieaza de fonduri publice fara sa aiba rezultate concrete, subliniem faptul ca toate cele 22 de companii municipale au fost controlate anul acesta de catre Ministerul de Finante, ocazie cu care nu s-au constatat nereguli in derularea activitatii.

Mai mult decat atat, activitatea societatilor este supusa si controlului anual al Curtii de Conturi.

In ceea ce priveste rezultatele companiilor pe care reprezentantii opozitiei le ignora in mod deliberat, va oferim doar cateva exemple: in prezent, 31 de cladiri din centrul Capitalei, dintre care majoritatea monument istoric, de care nici una din vechile administratii nu s-a preocupat pana acum, se afla in consolidare si reabilitare, prin Compania Municipala Consolidari, alte trei urmeaza sa intre in consolidare si la alte 4 imobile documentatia tehnica este in curs de actualizare, conform normativelor in vigoare.

Compania Dezvoltare Durabila a elaborat, de asemenea, experizarea podurilor si pasajelor din Capitala care, pana acum, nu au fost expertizate si care necesita reabilitare, Trustul de Constructii a inceput lucrarile la trei sali de sport ale caror studii de fezabilitate si proiecte tehnice au fost elaborate de Compania Dezvoltare Durabila si va incepe lucrarile la alte patru.

Toate aceste proiecte tehnice si studii de fezabilitate pentru proiectele Primariei Capitalei au fost realizate intr-un timp mult mai scurt si cu bani mai putini decat firmele care, pana nu demult, erau abonate la banii Municipalitatii. Insa aceste aspecte nu sunt semnalate de reprezentantii opozitiei.

Subliniem, de asemenea, ca toate procedurile de achizitii efectuate de companii s-au facut cu respectarea legii achizitiilor publice, aspecte care pot fi verificate in SICAP.

Mai mult, Tribunalul Bucuresti a certificat legalitatea Holdingului Municipal. In iulie 2017, Tribunalul a respins, ca neintemeiata, solicitarea USR prin care organizatia cerea suspendarea hotararilor CGMB de infiintare a celor 22 de companii municipale, iar in martie 2018, Curtea de Apel Bucuresti a respins, de asemenea, solicitarea USR, hotararea judecatoreasca fiind definitiva.

USR a mai deschis un proces prin care solicita anularea hotararilor CGMB de infiintare a Holdingului Municipal, proces pe care l-a pierdut, intr-o prima instanta. Mai mult decat atat, USR a cerut chiar stramutarea judecarii acestei cauze.

Primarul General, Gabriela Firea: „Acesti contestatari de profesie si-au facut un scop din a denigra cu orice pret initiativele Primariei Capitalei, depunand plangeri si deschizand procese doar pentru a da impresia ca se lupta pentru cetateni insa, nu fac altceva decat sa incerce blocarea unor proiecte constructive menite sa imbunatateasca viata cetatenilor. Au mers pana acolo incat sa ceara stramutarea judecarii unui dosar pe care l-au pierdut intr-o prima instanta, doar pentru a tergiversa sentinta finala, demonstrand, inca o data, ca nu sunt interesati de adevar si dreptate, ci doar de obtinerea de capital politic, cu orice mijloace. Atat ca Primar General, cat si ca cetatean al Romaniei, am incredere deplina in justitie si am convingerea ca, indiferent de tertipurile la care recurg unii oameni politici, adevarul va iesi la iveala”.

Reiteram faptul ca cele 22 de companii din subordinea Primariei Capitalei au fost infiintate in deplina legalitate, dupa modele deja utilizate in alte mari orase din tara si in mari capitale europene, iar procedurile de atribuire a contractelor la nivelul acestor companii se fac cu respectarea legislatiei in domeniu.

In ceea ce priveste informatiile diseminate in spatiul public cu privire la majorarile de capital aprobate ieri, 26 septembrie, pentru companiile municipale, precizam ca acestea sunt incomplete si nu reprezinta altceva decat politizarea unor masuri administrative, menite sa dezinformeze opinia publica.

Concret, se afima doar ca s-a majorat capitalul unor companii municipale, insa se omite deliberat scopul acestor sume, care sunt destinate rezolvarii unor probleme stringente cu care se confrunta Capitala.

Toate majorarile de capital ale societatilor au avut la baza note de fundamentare, documente justificative pentru toate sumele solicitate si aprobate in Consiliul General.

Toate propunerile pentru majorari de capital au fost facute pentru investitii in vederea modernizarii serviciilor publice, oferite cetatenilor Municipiului Bucuresti.

Precizam de asemenea ca fiecare societate are un site public unde sunt publicate informatiile care privesc activitatea acestora, dar si alte date de interes public, achizitii, anunturi, proceduri de achizitii etc.

Exemplificam pentru edificare:

Bani pentru amenajarea a 2.000 de locuri de parcare

– Capitalul social al Companiei Municipale Parking București S.A. a fost majorat pentru achizitionarea de terenuri și construirea a 4 parcari tip park&ride (de aproximativ 500 locuri parcare/locatie) la intrarile in oraș (autostrazile A1, A2, A3 si in sudul Capitalei). Este vorba despre parcari supraterane sau subterane, de 4 sau 5 niveluri, cu un numar total de aproximativ 2.000 de locuri. Compania Parking isi propune si modernizarea parcarilor publice de suprafata administrate de PMB, prin instalarea de sisteme de monitorizare video precum si automatizarea acestora.

Se achizitioneaza imobile pentru infiintarea a cinci clinici medicale si 100 de apartamente sociale

Compania Municipala Imobiliara București SA isi propune sa investeasca in achizitionarea si amenajarea a sase cladiri pentru camine seniori si o suta de apartamente, destinate cazurilor sociale din Bucuresti.

Aceste imobile, dupa achizitie, se vor inchiria Administratiei Spitalelor si Serviciilor medicale din Bucuresti pentru infiintarea de clinici medicale (Reteaua Metropolitana de centre pentru sanatatea femeii „Sf. Agatha”), respectiv Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti pentru infiintare de camine pentru persoane varstnice (Reteaua Metropolitana Asistenta pentru Seniori).

blank