Negocierile au început dintre PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru viitorul României s-au reluat vineri dimineaţă, la Vila Lac 1.

Negocierile au început la Vila Lac

Partidele care vor să formeze o coaliţie de guvernare, PNL şi USR-PLUS, se bat şi bat pasul pe loc de mai mult de 10 zile. Cu toţii ţin cu dinţii de funcţia de premier, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi şef al Senatului.

Negocierile au început pentru formarea coaliţiei de guvernare, PNL şi USR-PLUS există,  o schimbarea: varianta Ludovic Orban premier nu mai este categoic respinsă de cei de la USR, ca în urmă cu o săptămână, potrivit unor surse politice. 

Astfel, ei ar putea să facă un pas înapoi, acceptându-l pe premierul demisionar ca nou prim-ministru, însă, în compensare, ei şi-ar dori mai multe posturi în viitorul guvern.

Aceasta este una dintre variantele care va fi discutată azi la Vila Lac, la negocierile unde au sosit deja preşedintele PNL, Ludovic Orban, şeful UDMR, Kelemen Hunor şi cel al USR, Dan Barna.

Cei de la PNL şi USR-PLUS nu se înţeleg pe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, iar USR nu-şi dorea sub nicio formă, până azi, potrivit surselor, să-l susţină pe Ludovic Orban ca premier.

Alianţa USR-PLUS îşi reafirmă poziţia de a nu-l susţine pe Ludovic Orban în funcţie de premier din partea PNL, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că dacă aceasta va fi propunerea alianţei, el o va accepta.

USR-PLUS spune, în schimb, că îl va susţine pe Florin Cîţu din partea liberalilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că l-ar accepta din nou premier pe prim-ministrul demisionar Ludovic Orban, dacă acesta va fi propunerea celor trei partide. Nu l-a exclus nici pe Florin Cîţu.

Întrebat de jurnalişti dacă l-ar desemna din nou şef al guvernului pe Ludovic Orban, după ce aceasta a demisionat în urma rezultatului de la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Iohannis a răspuns afirmativ.

În ce priveşte demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier, după rezultatul scrutinului din 6 decembrie 2020, şeful statului a catalogat-o drept „corectă”.


Citeste si...
Barna îi cere lui Orban angajarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi