După moțiunea depusă împotriva Liei Olguța Vasilescu, PNL pregătește o nouă „surpriză”. Umrătorul ministru vizat de o moțiune simplă, care va fi depusa săptămâna viitoare, este Valentin Popa, noul ministru al Educației. Anunțul a fost făcut de liberalul Marilen Pirtea.

„Astăzi în şedinţa Biroului Executiv al PNL s-a luat decizia prin vot ca săptămâna viitoare, în Camera Deputaţilor, să înaintăm o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei”, a declarat deputatul PNL Marilen Pirtea.

 

Deputatul PNL a afirmat că guvernarea PSD-ALDE „cârpeşte şi amputează sistemul educaţional”.

„În condiţiile în care se desfiinţează unităţi de învăţământ din România fără un plan sustenabil, fără un studiu de impact, fără un studiu de fezabilitate, fără un studiu asupra impactului acestei măsuri, asistăm la o lipsă de strategie, la o lipsă de viziune, asistăm doar la măsuri pompieristice luate ad-hoc din motive financiare într-un sistem educaţional în care avem 4.500 de cadre didactice necalificate nu există criterii şi reguli după care se fac aceste disponibilizări. În condiţiile în care avem 2.418 de unităţi de învăţământ fără grup sanitar în incintă, ci în curte, avem un program de guvernare al PSD prin care ne spun că în trei ani se va remedia această situaţie noi trecem la eliminarea de unităţi de învăţământ, comasare şi disponibilizări în sistemul educaţional. (…) În acest moment, avem în premieră un Bac de februarie, care este ilegal pentru că legea educaţiei naţionale spune clar că examenul de Bacalaureat se adresează absolvenţilor de liceu, iar în acest moment avem o contradicţie pentru că elevi din ultimul an de studiu la liceu sunt puşi în faţa unor examene de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat”, a spus Pirtea, criticând măsurile luate de Guvern în domeniul educaţiei.

Citeste si...  O profesoară a făcut un gest halucinant: A atacat cu spray lacrimogen doi elevi de clasa pregatitoare