Purtătorul de cuvânt al UNPR, Luminița Adam, a declarat luni, după consultările cu Dacian Cioloș, că partidul susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este adevărat, o declarație mult prea târzie, de vreme de Dacian Cioloș nu intenționează să inițieze de la guvern o schimbare a legii. Ar trebui să se coaguleze o altă majoritate parlamentară – PNL și UNPR plus alți parlamentari ”răpiți” – pentru a se putea ajunge la schimbarea legii. Or, nu este timp pentru trecerea prin parlament a unei atari inițiative, înainte de alegeri. Ambii președinți ai Camerelor sunt ostili unei modificări, în acest sens, în acest moment.

Inițial, UNPR-ul transmisese, oficial, că susține alegerea primarilor într-un singur tur. La nivelul UNPR ar fi apărut o nervozitate după gestul lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care au mers împreună la consultările cu Dacian Cioloș. Noua frăție PSD-ALDE este cu atât mai deranjantă pentru UNPR cu cât Tăriceanu și Dragnea au apărut în public, spun sursele citate.

Citeste si...
Radu Mazăre, săltat de mascaţi din... parcul Herăstrău

Rămâne de văzut dacă mai stă în picioare decizia atât a lui Liviu Dragnea cât și a lui Gabriel Oprea de a merge împreună la parlamentarele din toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.