Purtătorul de cuvânt al UNPR, Luminița Adam, a declarat luni, după consultările cu Dacian Cioloș, că partidul susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este adevărat, o declarație mult prea târzie, de vreme de Dacian Cioloș nu intenționează să inițieze de la guvern o schimbare a legii. Ar trebui să se coaguleze o altă majoritate parlamentară – PNL și UNPR plus alți parlamentari ”răpiți” – pentru a se putea ajunge la schimbarea legii. Or, nu este timp pentru trecerea prin parlament a unei atari inițiative, înainte de alegeri. Ambii președinți ai Camerelor sunt ostili unei modificări, în acest sens, în acest moment.

Inițial, UNPR-ul transmisese, oficial, că susține alegerea primarilor într-un singur tur. La nivelul UNPR ar fi apărut o nervozitate după gestul lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, care au mers împreună la consultările cu Dacian Cioloș. Noua frăție PSD-ALDE este cu atât mai deranjantă pentru UNPR cu cât Tăriceanu și Dragnea au apărut în public, spun sursele citate.

Citeste si...  Doliu în presa românească! Cunoscutul jurnalist Gheorghe Voicu a murit

Rămâne de văzut dacă mai stă în picioare decizia atât a lui Liviu Dragnea cât și a lui Gabriel Oprea de a merge împreună la parlamentarele din toamnă.