Comitetul Naţional Executiv al UNPR s-a întrunit sâmbătă, 29 septembrie, la Iaşi, pentru a discuta despre problemele actuale ale României şi despre soluţiile partidului la aceste probleme. În prezenţa preşedintelui fondator Gabriel Oprea, conducerea UNPR a adoptat o rezoluţie în care denunţă atât modul în care este condusă România, cât şi „statul paralel”, prezentând în final propriile soluţii. După şedinţa Comitetului Naţional Executiv, conducerea UNPR a avut o întâlnire cu activul de partid din Iaşi.

Comitetul Național Executiv al UNPR constată cu îngrijorare că deteriorarea fără precedent a vieții politice și sociale din România în ultima perioadă a creat un adevărat haos național, care poate arunca țara la periferia Uniunii Europene și a NATO.

Gândul la viitoarele alegeri și setea de putere au tulburat minți și au declanșat atitudini comportamentale politice și, nu numai, greu de înțeles și admis.

Sfidarea Constituției și a deciziilor Curții Constituționale de către unii reprezentanți ai instituțiilor statului, împiedicarea Ministrului justiției de a-și îndeplini atribuțiile Constituționale, manifestările și luările de poziție discutabile, de multe ori părtinitoare ale CSM, ale ICCJ, ale Procurorului General, ale Parlamentului, ale Guvernului, ale partidelor politice parlamentare nu fac altceva decât să creeze impresia unei țări în care DISOLUȚIA AUTORITĂȚIILOR STATULUI este în plină desfășurare.

Deconspirarea unui sistem de putere politică paralelă, situat în afara Constituției, condus de câteva personaje care se consideră adevărații apărători a statului de drept, și ai securității naționale a creat o stare de panică, de indignare, de revoltă, de ură, de îngrijorare și nu în ultimul rând, de teamă a reîntoarcerii la poliția politică, securisto-comunistă, creând-se un blocaj national.

Coaliția la putere „plină de sine, și înțelepciune” a dat țara pe mâna a trei guverne, unul mai bun decât celălalt, toate având în structură mulți ministri slab pregătiți profesional, intelectual și politic de regulă reprezentanți ai baronilor locali, interesați în principal de binele lor propriu și al partidului care i-a  propulsat în funcție.

Coaliția PSD-ALDE își iroșește puterea de muncă și timpul necesar pentru conducerea treburilor țării, cu soluționarea bătăliilor interne pentru putere sau cu lupte de gherilă cu conducerile serviciilor de informații, cu conducerea Ministrului Public sau cu cele ale DNA și SPP, cu Președintele României și cu partidele de opoziție.

În acest timp interesele României devin secundare intereselor marilor puteri, capitalul românesc dispare încetul cu încetul, resursele naturale au fost concesionate, distribuția energiei a fost cedată, sistemul bancar a fost vândut, țara este la un pas de a deveni colonie. Mai nou suntem în pragul unei noi trădări naționale prin înstrăinarea unei mari părți a bogăției din Marea Neagră – gazele naturale.

UNPR își exprimă indignarea față de modul cum este condusă România, de dezbinarea generalizată manifestată, exact în cel mai sensibil și important moment, aniversarea Centenarului Marii Unirii și preluarea pentru 6 luni a Președinției Uniunii Europene, de manipularea populației prin mijloace mass-media aservite grupurilor de interese române și străine.

Citeste si...  DNA a chemat un deputat de la UNPR, fost membru PMP

Comitetul Național Executiv  al UNPR – face apel la toate forțele politice și la reprezentanții societății civile responsabile să se așeze la masa  tratativelor și reconcilierii și, prin consens național, să definească obiectivele principale ale dezvoltării și guvernării României ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO și să elaboreze un “COD AL  INTERESELOR ROMÂNIEI SI AL ROMÂNILOR” pentru prosperitatea și bunăstarea cetățenilor acestei națiuni greu încercate de-a lungul veacurilor.

Sentimentul național, atașamentul la valorile românești, la viitorul neamului românesc, la salvarea și instaurarea bunăstării românilor au fost, sunt și rămân dezideratele politicii UNPR.

România nu mai trebuie să fie umilă și supusă,  nu mai trebuie să fie o țară europeană de mâna a doua. România are nevoie pentru bunăstarea poporului de resursele sale naturale, de producția și distribuția energiei precum și de sistemul bancar românesc, care au fost înstrăinate conștient și care, conform Constituției, pot fi considerate acte de trădare națională.

România are nevoie de dezvoltare economică durabilă pentru a crea locuri de muncă și a-și aduce acasă fiii și fiicele plecați în lume pentru a munci, ca să poată trăi decent.

UNPR respinge cu tărie manifestările propagandistice antiromânești și antinaționale care au drept scop descurajarea și deprecierea sentimentului național, atașamentului la valorile românești, la viitorul neamului românesc.

UNPR –  rămâne susținătorul și apărătorul interesului fiecărui român, acela de a avea o stare prosperă, o viață fericită și înfloritoare, un trai decent, un nivel al calității vieții cel puțin egal cu al fiecărui cetățean al Uniunii Europene.

Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu excelent journalist, dar extrem de incomod, publică în ziarul Timpul în anul 1882, un editorial în care atrăgea atenția că:

“Greşalele în politică sunt crime; căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se-mpiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se-mpiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.

Definind “ sarcina strategică a neamului român” Mihai Eminescu spunea:

Istoria îşi are logica ei proprie: niciun neam nu e condamnat de a suporta, în veci, un regim vitreg, corupt şi mincinos. Ne temem că aproape e ziua în care simţul conservării fizice, revoltat de maltratările administrative şi fiscale şi de exploatarea excesivă din partea străinilor, va preface poporul nostru într-o unealtă lesne de mânuit în contra, chiar, a existenţei statului.

Istoria românilor nu trebuie să fie la mâna străinătății, iar conducătorii României, trebuie să aibă întotdeauna conștiința perenității Statului român.

“Tot ce e românesc nu piere și nici nu va  pieri”

Jean Mascopol