Ce e de făcut, cum să le alegi?

vinuri10

Un control al vinurilor care se fac în România, realizat de Uniunea Europeană (UE) cu ceva timp în urmă, arată că avem unele dintre cele mai periculoase vinuri din Europa.

UE a constatat că mai mult de 30 de sortimente de vin produse în România sunt făcute doar din alcool rafinat şi conţin zahăr, conservanţi şi arome mult peste limita admisă de normele europene. Specialistul Cezar Ioan a explicat cum trebuie să alegem vinurile ca să evităm orice neplăcere, scrie ziarulring.ro.

„În primul rând trebuie să ştie toată lumea că nu toate băuturile care par vinuri sunt chiar făcute din struguri. Trebuie să ne uităm pe etichetă şi să găsim o descriere a băuturii. Dacă e vin, trebuie să scrie că este vin. În unele sticle, deşi au struguri desenaţi pe etichete sau alte simboluri care dau impresia că ar fi vin, nu există nici urmă de struguri. Sunt băuturi făcute din alcool rafinat, apă şi arome alimentare. Pe etichetele lor scrie, de obicei, BFL – băutură fermentată liniştit. Acestea ar trebui evitate”, explică Cezar Ioan.

El mai spune că aceste băuturi au preţuri mai mici decât ar fi normal. Preţul este un criteriu „Un preţ de 7 lei pentru o sticlă de vin nu este unul normal pentru că un kilogram de struguri costă între 4 şi 6 lei, iar pentru a face un litru de vin e nevoie de aproximativ un kilogram şi jumătate de struguri. De aceea, trebuie să ne dăm seama că o sticlă de vin nu poate fi mai ieftină decât strugurii din care a fost făcută”, mai spune specialistul.

 

Citeste si...
Iulia Albu s-a autodepăşit, dar încă are concurenţi serioşi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.