Dinu Patriciu a fost un om extrem de bogat, dar nici măcar banii nu l-au ajutat să învingă o boală necruțătoare, care într-un final s-a dovedit a fi fatală. Averea lui era estimată la două miliarde şi jumătate de dolari, dar înainte de moarte, banii au dispărut. 
Soția cu care era în divorţ înca mai caută în băncile din Elveţia miliardul de dolari care pare că s-a evaporat. Aceasta bănuiește faptul că Patriciu a ascuns banii în conturi secrete din Elveția, astfel încât să scape de Fiscul din România.

Dana Patriciu a mers mai departe cu investigația și a cerut chiar instanței de judecată din România să facă demersuri să dea de urma banilor. Ea a cerut extrasele de cont ale operațiunilor în conturile lui Patriciu începând cu luna noiembrie 2011, potrivit Antena3.

Când Dinu Patriciu a vândut 75% din Rompetrol către KazMunaiGaz valoare de piaţă a fost 3.616 milioane dolari. Pornind de la valoarea anunţată a companiei, presa a dedus atunci că procentul de acțiuni deținut de Dinu Patriciu valora două miliarde de lei.
Solicitarea privind verificarea conturilor a venit la puțin timp după ce „The Guardian” a scris ca Dinu Patriciu s-ar afla pe lista scurtă a clienților români care au conturi speciale la o bancă elevețiană care a fost acuzată că-și ajuta clienții să-i ferească de controalele fiscale. Conform sursei citate, suma depășește 800 de milioane de euro.
Averea lui Dinu Patriciu era estimată la 190 de milioane de euro la momentul în care acesta a încetat din viață. Cu doar câțiva ani în urmă, în dreptul averii omului de afaceri figura fabuloasa sumă de 2,5 miliarde de dolari.

Citeste si...
Avocatul Poporului vrea să le dea lovitura de graţie petrecăreţilor de la ţară: Muzica mai încet şi la sate