Clienții care vor intra într-un club de noapte din Nantes, Franța, vor avea fără îndoială un șoc: în locul femeilor sexy care evoluează la bară pe scenă vor da cu ochii de două „dansatoare” roboți, care vor fi pe tocuri, dar în loc de cap vor avea o cameră de vederi cu circuit închis.

Patronii s-au gândit să celebreze astfel cei 50 de ani de existență ai clubului, care se împlinesc săptămâna viitoare.

Cei doi roboți care dansează la bară sunt concepția unui artist britanic, Giles Walker. El a acoperit scheletul metalic al roboților cu părți din manechine de plastic. Camera de luat vederi care le înlocuiește capul vrea să transmită, de altfel, un mesaj artistic. Este o concretizare a noțiunii de voyeurism și o invitație la reflecție: între cel care urmărește și persoana observată cine deține, de fapt, puterea?

Citeste si...  Iată câţi paşi trebuie să faci în fiecare zi pentru a-ţi menţine sănatatea

În ciuda faptului că tendința la nivel mondial este ca roboții și inteligența artificială să înlocuiască forța de muncă umană, proprietarul clubului dă asigurări că dansatoarele-roboți nu le vor înlocui pe cele 10 dansatoare clasice care lucrează la bar. Este doar o modalitate de a arăta că prețuiește tehnologia, a explicat el. „Avem nevoie de ceva uman, cald, de contact fizic, e pur și simplu o modalitate de a pune împreună contrastele. Fiecare cu ce e al lui”, a spus el.

Nici dansatoarele de la club nu se tem că vor fi înlocuite într-o bună zi de roboți. „Noi nu facem o muncă vulgară. E un act artistic, e ceva frumos și roboții nu au cum să schimbe asta”, a spus una dintre fetele care dansează în club. (sursa: Sky News)