Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a scris, duminică seara, pe Facebook, că un referendum pe independența justiției este inutil pentru că 99,9% dintre români își doresc acest lucru, și l-a acuzat pe șeful statului că își dorește „o temă de atac” în campania pentru europarlamentare.

vicepresedinte PSD îl atacă pe Iohannis pe tema referendumului

„Șeful statului are dreptul constituțional să organizeze un referendum pe orice temă, însă un referendum pe tema justiției, în care întrebarea va fi una generală, va avea un rezultat pe care deja îl știm cu toții. 99,99% dintre români vor spune că vor o justiție independentă! Așadar este oportun să organizam un referendum cu un rezultat deja cunoscut? Părerea mea este că nu!

Se poate organiza un referendum doar pentru că președintele își dorește o temă de atac în campania electorală pentru europarlamentare? Se poate, dar este imoral! E bine să trecem peste recomandările Comisiei de la Veneția, care ne spune că nu e bine să avem concomitent alegeri europarlamentare și referendum? Se poate, dar nu este corect!

Citeste si...
Primarul Timișoarei, audiat de DNA pentru retrocedarea a 1000 de imobile

Alegerile europarlamentare au nevoie de campanie electorală de sine stătătoare. Trebuie să vorbim despre prioritățile României în contextul acestei noi Europe, a Brexitului, a viitorului buget al UE. Avem ce discuta în viitoarea campanie electorală, fără a fi bruiați de un președinte care se gândește la propriile sale alegeri. Dar, domnule Iohannis, alegerile prezidențiale vor avea loc abia în decembrie. Până atunci mai aveți de făcut câteva concedii!”, a scris Gabriel Zetea pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.