După această tentativă de sinucidere, starea de sănătate a bărbatului s-a agravat şi mai mult.

cancer_18073000_77036000

Măcinat de un cancer laringian, un bărbat din Vaslui s-a aruncat de la balconul apartamentului în care în care locuia. Starea pacientului, internat acum în Clinica de Ortopedie de la Spitalul „Sfântul Spiridon” cu fractură multiplă de coloană vertebrală, este extrem de gravă, medicii sperând totuşi că bolnavul va putea fi salvat.

Vasluianul în vârstă de 64 de ani s-a aruncat sâmbătă de la etajul al II-lea din cauza depresiei în care intrase odată ce a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD care l-au dus la Spitalul Judeţean din Vaslui, acolo unde a primit primele îngrijiri medicale. Ulterior, pacientul a fost transferat cu un elicopter SMURD la Iaşi. Căzătura i-a rupt coloana în mai multe locuri şi i-a afectat plămânii. În plus, bărbatul are şi o fractură de bazin.

„Pacientul adus de la Vaslui cu elicopterul SMURD este internat în Clinica de Ortopedie. Bolnavul în vârstă de 64 de ani s-a aruncat pe geam de la 10 metri. Pacientul, diagnosticat cu neo-hipofaringe, avea fractură de bazin, a ajuns cu hemotorax stâng, cu fractură de coloană vertebrală de la C3 până la C10 şi prezenta ischemie acută la nivelul membrelor inferioare”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD pentru Ziarul de Iaşi.

Luna trecută, un bărbat din comuna Valea Seacă s-a spânzurat din acelaşi motiv, pentru el fiind însă prea târzie intervenţia paramedicilor. Psihologul clinician încadrat la Institutul Regional de Oncologie, Roxana Postolică, a explicat atunci că, deşi medicii „testează” mai întâi capacitatea pacienţilor de a gestiona o veste mai neplăcută, înainte de a le comunica diagnosticul, ţine de bolnavi şi de familia acestuia modul în care pacienţii se vor raporta la afecţiunea lor.

Citeste si...
Vot în unanimitate pentru fuziunea PDL cu PNL la Colegiul Director al democrat-liberalilor