Un bărbat în vârstă de 68 de ani, din comuna Topana, judeţul Olt, este în stare critică, la spital, după a fost atacat de un taur agresiv lăsat liber pe uliţele satului. 

Un bărbat atacat de taur a ajuns în stare gravă la Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cu mai multe fracturi și a fost internat la Chirurgie. Primarul spune că animalul lăsat liber a terorizat localitatea.

„Un bărbat de 68 de ani a ajuns la urgenţă, a fost policontuzionat, prezentând fractură de madibulă, mai multe facturi costale, fracturi de coloană vertebrală, plagă contuzionată la membrul superior drept. Nu s-a intervenit chirurgical, dar este sub supraveghere pe Secţia Chirurgie Generală”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Radu Ene.

Proprietarul taurului a fost amendat de trei ori
Nu este prima dată când taurul agresiv atacă localnicii din Topana, proprietarul fiind amendat de mai multe ori.

„Polițiştii din localitate au mai fost sesizaţi cu privire la respectivul animal, aspectele sesizate au fost verificate, iar acolo unde acestea s-au confirmat proprietarul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61 din 1991”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Citeste si...
Firea, acuzatii directe: Lui Ecaterina Andronescu i s-a promis ca va fi sefa PSD Bucuresti

Primarul comunei Topana, Gheorghe Barbu spune că animalul a distrus chiar și culturile localnicilor şi că nu este înregistrat așa cum ar trebui, potrivit legii.

„Animalul respectiv este un pericol public şi proprietarul îl lasă liber. I-am pus în vedere să îl închidă dar nu vrea. Poliţia i-a dat amendă de trei ori. Taurul este neînregistrat, necrotaliat, este liber şi nu poate nimeni să pună mâna pe el. Nu ia nimeni nicio măsură. Am sunat la DSV şi au spus că ei nu se bagă, la ISU nu există competenţe. Vom merge vineri şi la prefect să vedem ce putem face”, a spus primarul comunei Topana, din judeţul Olt.

Potrivit acestuia, animalul are aproximativ 700 de kilograme.