Un Sociolog, militant pentru drepturile cetățenilor de etnie romă, a transmis un mesaj dur celor care au comentat după moartea tânărului de 23 de ani, din Giurgiu, ucis în atacul terorist din Giurgiu.

El spune că bărbatul – pe nume Viorel Păun – era de etnie romăși a fost una dintre victimele rasismului, într-un atentat care viza musulmanii.

Sociolog: Gelu Duminică, care este director executiv al Fundației Agenția „Împreună”, care derulează programe pentru incluziunea romilor, spune că sunt ”sute de mii de români care urăsc romii, imigranții, ungurii, homosexualii etc.”, astfel că lor le-a transmis mesajul: ”Băi, sunteți niște nimicuri!”.

Postarea lui Gelu Duminică:

”Pentru cine nu știe, cetățeanul român victimă a atentatului de la Hanau, este etnic rom. Ieșise de la muncă și s-a întâlnit cu niște prieteni la o bere. Din păcate pentru el, a fost ultima din viața lui pentru că un dobitoc extremist a ales să-și arate ura împușcând oameni.

Da, unul din miile de cetățeni români de etnie romă care MUNCEȘTE legal și-a găsit sfârșitul într-un atentat care viza musulmanii. Rasismul omoară totul în jurul său și întâmplarea asta ne arată că rasismul nu are drept țintă doar pe cei ce sunt principalii vizați, ci cu noi toți!

Citeste si...
Germania îi cere Turciei să limiteze starea de urgenţă

Sunt sute de oameni care împroașcă ură comentând articolele mele. Sunt sute de mii de români care urăsc romii, imigranții, ungurii, homosexualii etc.,, arătând cat de mult se urăsc pe ei înșiși. Lor le dedic aceste cuvinte: Băi, sunteți niște nimicuri!” – a scris sociologul pe Facebook.

Cine este românul mort în atacul din Germania

Moartea tânărului de 23 de ani, din Giurgiu, ucis în atacul terorist de miercuri seara din Hanau, Germania, a lăsat în urmă o familie în lacrimi.

Viorel Păun a fost împușcat în mașina lui, după ce ieșise de la serviciu. El va fi înmormântat în comuna Singureni din Giurgiu, unde a crescut. Odată cu Viorel au mai murit 8 oameni și au fost răniți 6.

Asasinul, un german de 43 de ani cu convingeri de extremă-dreapta, a deschis focul în două baruri frecventate de turci.

Tânărul lucra de câteva luni la o firmă de curierat şi tocmai îşi terminase tura. Conform rudelor, a oprit în faţa unui magazin când a fost atins de un glonț care i-a fost fatal.

Sursa: Pro TV